Lotte Bos (SVI) in actie in de gewonnen kampioenswedstrijd.
Lotte Bos (SVI) in actie in de gewonnen kampioenswedstrijd. Foto: Pedro Sluiter

Salverda Trofee: de Lieke Martens van SVI wil liefst iedere wedstrijd meer dan één goal maken

· leestijd 2 minuten Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL – Balletjeswachters, stormrammen, pinchhitters, werkpaarden en paradepaardjes. In het klassement van de Salverda Trofee vinden we doelpuntenmakers in allerlei gedaantes terug. In deze rubriek laat De Swollenaer het licht schijnen op een aanvaller met vier vaste vragen. Deze week: Lotte Bos (21) van SVI.

Het komt niet vaak voor dat een ploeg alvast het kampioenschap viert, terwijl de titel officieel nog niet binnen is. Bij SVI Vrouwen 1 gokten ze het er gewoon op “Ja klopt. We hebben op 23 april onze kampioenswedstrijd al gespeeld, omdat het eigenlijk niet meer mis kon gaan. Bovendien was iedereen er die dag. We wonnen toen met 6-1 van Vilsteren en hebben daarna feest gevierd. Afgelopen zaterdag wonnen we met 3-0, nu zijn we ook officieel kampioen en spelen we volgend seizoen in de 4e klasse”, legt topschutter Lotte Bos uit.

Ze wist in die wedstrijd tegen EMMS/De Lutten haar doelpuntje mee te pikken en staat inmiddels op 25 goals. “Ik ben een afmaker, een echte spits en niet zo van de duels. Wel van de combinaties, een-tweetjes en dan scoren. Ze zeggen dat ik op Lieke Martens lijk. Niet verkeerd toch?”
Van SVI naar Barcelona is een wel hele ferme stap, maar zou Bos niet wat hogerop willen of kunnen? “Vorig jaar kreeg ik de vraag of ik bij Be Quick wilde komen spelen. Ik heb toen nee gezegd. Nu trainen we eenmaal in de week, ik speel in een leuk team en ik heb ook nog mijn privéleven. Dan moet ik misschien wel drie keer trainen. Eerlijk gezegd weet ik het niet zo goed. Voorlopig blijf ik gewoon bij SVI.”

Hoe oud was je toen je op voetbal ging en was het al snel duidelijk dat jij een doelpuntenmaker was?

“Ik wilde als vijfjarig meisje al graag op voetbal. Alleen SVI had toen een enorme wachtlijst. Pas toen ik dertien was, kwam ik bij SVI. In de C9 bij de jongens. Ja ik stond eigenlijk altijd voorin en pakte mijn goaltjes wel mee. Ik weet nog heel goed dat de trainer mij een keer als verdediger wilde gebruiken. Echt, dat ging helemaal mis en was niets voor mij.”

Hoe belangrijk zijn doelpunten voor jou?

“Superbelangrijk. Ik baal als ik niet scoor. Dan ben ik niet tevreden. En eigenlijk ook niet als ik maar één keer scoor, ha, ha. Ik weet nog dat we tegen USV uit Nieuwleusen speelden en toen stond het heel lang 0-0. We wonnen met 3-0 en ik scoorde ze allemaal. Dat was uiteraard belangrijk voor het team, maar ook voor mij.”

Juich je altijd op dezelfde manier na een doelpunt?

“Meestal doen we een high five. En als het echt belangrijk is, dan springen we met zijn allen en zijn we heel blij. Een gek dansje of alleen een doelpunt vieren, doe ik niet.”

Wat betekent de Salverda Trofee voor jou?

“Maud Broeksema van WVF staat boven mij. Ik hoorde dit weekend op het terras dat zij ook gescoord had. We spelen nog twee duels, dus ik hoop dat ik haar toch nog inhaal.”

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden