De selectie van Berkum, seizoen 2022/2023.
De selectie van Berkum, seizoen 2022/2023. Foto: Henry Dijkman

Berkum opent in Aalten tegen AZSV

· leestijd 1 minuut Sport

BERKUM - Berkum start het nieuwe seizoen 2022-2023 in de 4e Divisie B zaterdag met een uitwedstrijd in Aalten, waar de strijd wordt aangebonden met AZSV. De Zwollenaren krijgen daarmee een tegenstander die in eigen huis lastig is te verslaan.

“Als je naar AZSV moet weet je dat je het altijd lastig krijgt. Dat is gewoon een goede en heel stabiele ploeg,” weet Berkum-verdediger Frank van der Burg. “Wij hebben het niet goed genoeg gedaan afgelopen seizoen, dus we willen ons revancheren.”

Voorbereiding

Berkum sloot de vorige jaargang af op de negende plaats, waarmee trainer Arno Hoekstra én zijn selectie niet tevreden waren. Daarna kwamen er enkele nieuwe spelers en dat nieuwe keurkorps kan terugkijken op een redelijk geslaagde voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Zwollenaren oefenden tegen vier ploegen die allemaal uitkomen in de 4e Divisie zaterdag en zondag. Daarbij werd er met 2-2 gelijk gespeeld bij Hoogland en met 2-3 gewonnen bij SV Huizen, gevolgd door winst met 2-0 tegen Alcides uit Meppel.

Afgelopen zaterdag speelde Berkum met 2-2 gelijk bij promovendus Olde Veste. Daarbij kwamen de Zwollenaren terug van een 2-0 achterstand maar hadden ze geluk dat de tegenstander liefst drie keer paal en lat raakte. Gastheer Olde Veste was koelbloediger in de beslissende penaltyreeks en ging in de strijd om de Steenwijker Toren Cup met de toernooiwinst aan de haal.

Kwetsbaar

Berkum bleek in de oefencampagne af en toe kwetsbaar in de defensie, terwijl de aanval lang niet altijd efficiënt genoeg was. Werk genoeg dus voor trainer Hoekstra en zijn selectie om verder te schaven aan een goede vorm.

De wedstrijd AZSV-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Steven van der Vrande uit Beuningen, die op Sportpark Villekamp aan de Haartsestraat 57 in Aalten om 14.30 uur af zal laten trappen.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43