Berkum komt ONS Sneek niet meer tegen, wel zeven andere ploegen.
Berkum komt ONS Sneek niet meer tegen, wel zeven andere ploegen. (Foto: Pedro Sluiter)

Berkum treft behoorlijk aantal onbekenden in vierde divisie

· leestijd 1 minuut Sport

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - De seizoenafsluitingen zijn amper achter de rug, of de nieuwe indelingen voor het komende voetbaljaar dienen zich al weer aan. Hoofdklasser Berkum weet nu al wat het te wachten staat in de vierde divisie B, de nieuwe benaming van de hoofdklasse. En dat zijn toch wel behoorlijk een aantal andere ploegen.

In de klasse met de vijftien andere namen, krijgt Berkum te maken met zeven nieuwe teams. Kampioen Urk is naar de derde divisie gepromoveerd, net als Volendam. De degradanten NSC Nijkerk en Noordscheschut daalden meteen af, ONS Sneek en SDC Putten redden het uiteindelijk niet. Verder is ASV Dijk naar de vierde divisie A verhuisd.
Daarvoor in de plaats zijn gekomen: SV Huizen (kampioen eerste klasse C), CSV Apeldoorn (kampioen eerste klasse D) en d’ Olde Veste ‘54 uit Steenwijk (kampioen eerste klasse E). Nieuw zijn degradant Ajax uit de derde divisie, SDV Barneveld dat dankzij de winst in de nacompetitie de eerste klasse D inruilt voor de vierde divisie en DHSC uit Utrecht. Die ploeg met assistent Wesley Sneijder op de trainersbank, komt over uit de hoofdklasse A, waarin het elfde werd. De titel van mooiste verenigingsnaam gaat naar een andere nieuwkomer: WV - HEDW uit Amsterdam. Dat staat voor Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen. Die club behaalde de titel in de eerste klasse A en is dus gepromoveerd.

Berkum begint het seizoen op zaterdag 27 augustus met een uitwedstrijd tegen AZSV Aalten, gevolgd door de eerste thuiswedstrijd op 3 september tegen Buitenpost. Op 10 september is de eerste derby een feit: SC Genemuiden tegen Berkum. Op 17 september komt Eemdijk naar Zwolle, een week later is het SDV Barneveld-Berkum.
Verdere interessante wedstrijden met een regionaal tintje zijn: 8 oktober d’ Olde Veste ‘54-Berkum, een week later ontvangt Berkum Flevo Boys. Op 26 november is het CSV Apeldoorn tegen Berkum. De eerste competitiehelft eindigt zaterdag 10 december, de hervatting staat gepland op zaterdag 21 januari.

De voorbereiding van de ploeg van trainer Arno Hoekstra begint dinsdag 2 augustus. Zaterdag 6 augustus staat meteen het eerste oefenduel geprogrammeerd. Uit tegen vv Hoogland, een week later oefent Berkum ook uit, tegen competitietegenstander SV Huizen. Op dinsdag 16 en zaterdag 20 augustus is Berkum deelnemer aan het Steenwijker Toren toernooi, waarin het de eerste wedstrijd tegen Alcides uit Meppel speelt en het tweede duel tegen of vv Heerenveen of andermaal een competitietegenstander d’ Olde Veste ‘54. Een week later begint dus de competitie.

Indelingen

De indelingen van de overige eerste standaardelftallen worden vrijdag 8 juli bekendgemaakt.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden