Zaalvoetbalbeelden uit de oude WRZV hal.
Zaalvoetbalbeelden uit de oude WRZV hal. (Eigen foto)

Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi 2022 in aantocht

· leestijd 1 minuut Sport

ZAALVOETBAL - Tussen Kerst en de jaarwisseling is het na drie jaar weer tijd voor het traditionele Jo van Marletoernooi. “Het gezellige en prestigieuze zaalvoetbaltoernooi in Zwolle is bestemd voor de Zwolse veldvoetbalverenigingen”, aldus WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom. Donderdag 29 en vrijdag 30 december strijden dertien teams om de toernooiwinst.

Het Jo van Marletoernooi, voorheen Zwolse Courant beker, kent een grote traditie en gaat terug naar begin jaren ‘80, toen het toernooi  werd georganiseerd door de WRZV en het Zwols Overlegorgaan in de IJsselhallen. Vanaf 1988 was de thuishaven in de WRZV-hallen en de komende editie is in de nieuwe WRZV-hallen aan de Grote Voort 4. De organisatie van het toernooi ligt in handen van de WRZV-zaalvoetbalvereniging en het Zwols Overlegorgaan.

Wisselbeker

De laatste editie in 2019 werd verrassend gewonnen door het jonge team van Be Quick’28. Het wist in de finale Dieze West na strafschoppen te verslaan. Voor de nummers 1 tot en met 3 zijn er geldprijzen. De winnaar van het toernooi ontvangt de wisselbeker en ligt er een cheque klaar van €500, -.

De poule-indeling is als volgt: Poule A: vv Dieze West, FC Ulu Spor, CSV’28, vv. SVI, vv Edon en (oud) PEC Zwolle. Poule B: Be Quick’28; vv WVF, ZAC, vv Berkum, Sv HTC, Zwolsche Boys en s’ Heerenbroek. De poulewedstrijden staan geprogrammeerd op donderdag 29 december en vrijdagavond 30 december zijn de laatste poulewedstrijden, met aansluitend de kwart-, halve en finale(s). De wedstrijden starten op beide speelavonden vanaf 18.30 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom en de entree bedraagt € 3,- per persoon, per avond.

Vanouds

Eikelboom: “We zijn heel erg blij dat het traditionele Jo van Marle toernooi eindelijk georganiseerd kan worden in de nieuwe WRZV-hallen. Na twee jaren van afgelasting wegens de corona lockdown is het de bedoeling, om twee sportieve en zeker hele gezellige voetbaldagen tussen Kerst en Oud en Nieuw te organiseren. Uiteraard hopen we natuurlijk op veel support van onze Zwolse voetballiefhebbers. Wat mij betreft weer als vanouds druk en een weerzien van vele bekenden en voetbalvrienden.”

Zowel donderdag 29, als ook vrijdag 30 december is er een gezellige afsluiting van de voetbalavond met natuurlijk ook livemuziek. De Zwolse zanger Jordy van Vilsteren gaat de vrijdagavond na afloop van het toernooi ervoor zorgen, dat het voetbaljaar op een geweldige wijze wordt afgesloten.

Be Quick'28 won in het verleden het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi.
Die vereniging was ook de laatste winnaar in 2019.
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden