Twan Knul
Twan Knul Foto: Henry Dijkman

Berkum bekert thuis tegen Achilles ‘12

AMATEURVOETBAL -  Berkum speelt zaterdag in de strijd om de Districtsbeker Oost thuis tegen Achilles ’12 uit Hengelo. De bezoekers kwamen lange tijd uit in het zondagvoetbal maar promoveerden vorig seizoen via de nacompetitie naar de zaterdagse 1e Klasse E.

De ploeg van trainer Omar Wennink staat in de 1e Klasse E op de negende plek, en dat is maar één plaatsje boven de posities die aan het eind van de rit veroordelen tot het spelen van nacompetitie.

“Achilles speelt een klasse lager, maar is niet voor niets zo ver gekomen in de beker. Maar wij zijn het natuurlijk wel aan onszelf verplicht om door te gaan. Afgelopen zaterdag hebben wij óók een knappe teamprestatie geleverd door de winst bij de koploper, na de winterstop zijn we op de goede weg” vindt Berkum-spits Twan Knul.

Vergelijkbaar
Berkum stuntte afgelopen zaterdag, net als Achilles ’12 (dat koploper Quick’20 met 3-0 versloeg). In Bunschoten versloegen de Zwollenaren Eemdijk, de trotse koploper die tot dan toe alle thuisduels nog had gewonnen. De thuisploeg gaf voor rust de toon aan en Berkum mocht niet mopperen dat de schade beperkt bleef tot 1-0. Vlak voor de pauze prikte de alerte Twan Knul, die een week eerder tegen Genemuiden ook al twee keer scoorde, echter de gelijkmaker binnen en na rust kwam Berkum er steeds beter in. Enkele minuten voor het slot stuurde Lars Miedema, in zijn tweede wedstrijd voor Berkum, Giorney Rojer prima de onverdedigde diepte in en die maakte dat fraai af: 1-2.

Het bekerduel Berkum-Achilles ’12 begint zaterdag om 14.45 uur op Sportpark De Vegtlust.