Trainer Arno Hoekstra.
Trainer Arno Hoekstra. (Foto: Henry Dijkman)

Berkum bekert thuis tegen Nunspeet

Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag in de strijd om de Districtsbeker Oost thuis tegen Nunspeet, een tegenstander waarmee de Zwollenaren in het verleden vaak de degens hebben gekruist. Berkum heeft, na een moeizame competitiestart, de wind de laatste weken weer in de zeilen en wil nu ook in het bekertoernooi stappen zetten.

“We pakken de bekerwedstrijden serieus aan. We willen verder komen in de beker, dat wordt wel tijd,” verzekerde Berkum-trainer Arno Hoekstra vorige week na de gewonnen wedstrijd tegen Flevo Boys.

Nadat Berkum twee weken geleden bij Olde Veste voor de eerste keer dit seizoen won (1-2), werd afgelopen zaterdag met een 1-0 winst tegen Flevo Boys ook de eerste driepunter op eigen terrein binnen gesleept. Matchwinner was toen Ivar Nijboer, die in de tweede helft bij een uitval de doelman van de Emmeloorders met een fraaie stift wist te passeren. Berkum verliet daardoor de laatste plek op de ranglijst van de 4e Divisie B en heeft weer het broodnodige zelfvertrouwen gekweekt. De ploeg is er op gebrand die goede lijn door te trekken in het bekertoernooi, maar is zich er óók van bewust dat Nunspeet uit is op eerherstel na enkele teleurstellende weken.

De wedstrijd Berkum-Nunspeet, in de eerste ronde van de knock-outfase van de strijd om de Districtsbeker Oost, wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jordi Delsink uit Ooij, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11