Trainer Arno Hoekstra.
Trainer Arno Hoekstra. (Foto: Henry Dijkman)

Berkum bekert thuis tegen Nunspeet

Sport

AMATEURVOETBAL - Berkum speelt zaterdag in de strijd om de Districtsbeker Oost thuis tegen Nunspeet, een tegenstander waarmee de Zwollenaren in het verleden vaak de degens hebben gekruist. Berkum heeft, na een moeizame competitiestart, de wind de laatste weken weer in de zeilen en wil nu ook in het bekertoernooi stappen zetten.

“We pakken de bekerwedstrijden serieus aan. We willen verder komen in de beker, dat wordt wel tijd,” verzekerde Berkum-trainer Arno Hoekstra vorige week na de gewonnen wedstrijd tegen Flevo Boys.

Nadat Berkum twee weken geleden bij Olde Veste voor de eerste keer dit seizoen won (1-2), werd afgelopen zaterdag met een 1-0 winst tegen Flevo Boys ook de eerste driepunter op eigen terrein binnen gesleept. Matchwinner was toen Ivar Nijboer, die in de tweede helft bij een uitval de doelman van de Emmeloorders met een fraaie stift wist te passeren. Berkum verliet daardoor de laatste plek op de ranglijst van de 4e Divisie B en heeft weer het broodnodige zelfvertrouwen gekweekt. De ploeg is er op gebrand die goede lijn door te trekken in het bekertoernooi, maar is zich er óók van bewust dat Nunspeet uit is op eerherstel na enkele teleurstellende weken.

De wedstrijd Berkum-Nunspeet, in de eerste ronde van de knock-outfase van de strijd om de Districtsbeker Oost, wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jordi Delsink uit Ooij, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16