Berry Mulder (met pet) coacht zaterdag niet de return van CSV'28-HTC. Hij is niet langer trainer van CSV'28.
Berry Mulder (met pet) coacht zaterdag niet de return van CSV'28-HTC. Hij is niet langer trainer van CSV'28. Archieffoto: Hans Smit

CSV’28 zet trainer Berry Mulder per direct op straat

· leestijd 1 minuut Sport

AMATEURVOETBAL - Berry Mulder is niet langer trainer van CSV’28. Dat liet de club woensdagochtend weten in een mailing naar de leden van CSV’28. Volgens voorzitter Chris Smit was het een opeenstapeling van factoren. “Na de winterstop hoopten we op verbetering en hebben we verschillende gesprekken gevoerd. Met Berry, met de spelersgroep en spelersraad. We zagen geen verbetering en dan moet je soms een maatregel nemen die niet populair is.”

(door Erik Riemens)

Volgens Smit gaven de uitlatingen van Mulder afgelopen weekend in de Stentor niet de doorslag voor het op non-actief stellen van de Zwolse trainer. “Zaterdagavond (na het 0-1 thuisverlies tegen Wilsum, red.) hebben we als bestuur en technische commissie geëvalueerd. Daar kwam maandagochtend dat krantenartikel overheen. Dat heeft wel meegewogen in deze beslissing.”

Geen moordkuil

Mulder maakte van zijn hart geen moordkuil en uitte kritiek op de afwezigheid van de technische commissie en het geringe aantal spelers op de training. De trainer kiest er nu voor om niet te reageren.
Smit: “Bestuur en technische commissie hebben vervolgens de scenario’s besproken. In dit geval alle voor- en nadelen, kansen en bedreigingen als Berry wel of geen trainer zou blijven. Uiteindelijk hebben we maandagavond dit besluit genomen en Berry uitgenodigd voor een gesprek. Dinsdag zijn de eerste en tweede selectie geïnformeerd.”

De voorzitter weerlegt overigens de kritiek van Mulder, die na dit seizoen vertrekt naar Swift’64. “Bij iedere thuiswedstrijd zijn er zowel bestuursleden als leden van de technische commissie aanwezig. Dat geldt ook zoveel mogelijk voor uitwedstrijden, alleen is er een lid die vanwege zijn werk onregelmatige diensten heeft en dus niet altijd kan.”

Scenario’s open

De vraag is hoe nu verder. CSV’28 is gedeeld koploper in de vierde klasse en speelt zaterdag de derby tegen HTC. Er zijn nog zeven duels te gaan. “We proberen zo snel mogelijk donderdag iemand voor de groep te hebben. De technische commissie heeft haar netwerk geraadpleegd, maar we houden alle opties. Dat geldt ook voor de mogelijkheid om Sebastiaan (Borgardijn, de nieuwe trainer, red.) eerder in te laten stappen.”
“Ik hoop in ieder geval dat we promoveren. Het is geen doel op zich, maar wat je ook niet wilt is ballast. Dat moet je zoveel mogelijk wegnemen en soms moet je daar een niet populair besluit voor nemen.”