Thomas van den Belt in actie tegen NAC Breda. Hij vertrekt naar Feyenoord.
Thomas van den Belt in actie tegen NAC Breda. Hij vertrekt naar Feyenoord. Foto: Pedro Sluiter

Thomas van den Belt naar Feyenoord

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - Thomas van den Belt vertrekt na dit seizoen naar Feyenoord. De 21-jarige middenvelder van PEC Zwolle tekent binnenkort een vierjarig contract tekenen in De Kuip.

Van den Belt is afkomstig uit de PEC Zwolle Voetbalacademie en maakte in de zomer van 2020 zijn debuut in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Hierna ging het snel met Van den Belt, die eind vorig jaar na de komst van Dick Schreuder een basisplaats veroverde en die plek ook niet meer afstond. Dit seizoen kwam Van den Belt tot 29 wedstrijden, waarin hij maar liefst dertien keer doel trof en acht assists afleverde.

Niet wilden missen

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert op het aanstaande vertrek: “Afgelopen zomer tekende Thomas nog bij nadat alles op alles was gezet om het aflopende contract te verlengen, terwijl er ook toen al veel interesse voor hem was. Daarmee konden we voorkomen dat Thomas na dit seizoen transfervrij zou vertrekken. In januari hebben we besloten om Thomas niet te laten gaan, omdat we hem in de strijd om promotie simpelweg niet konden en wilden missen. Er zijn toen echter wel afspraken met elkaar gemaakt, die wij als club ook willen nakomen.”

Verdiende beloning

“Nu Thomas in de zomer alsnog vertrekt houden we door de eerdere contractverlenging ook nog een mooie transfersom aan hem over, kunnen we met hem de strijd om promotie naar de eredivisie voortzetten én krijgt Thomas als speler uit onze eigen voetbalacademie, zijn meer dan verdiende beloning met zijn droomtransfer naar Feyenoord.”

Nieuw hoofdstuk

“Ik ben heel blij dat PEC Zwolle en Feyenoord tot overeenstemming zijn gekomen. Feyenoord is voor mij echt een fantastische club”, begint Thomas van den Belt zijn verhaal. ,,Als jongen van de club heb ik de hele PEC Zwolle Voetbalacademie doorlopen en was mijn debuut het moment dat het allemaal echt begon. Daarna heb ik ook nog veel mooie momenten meegemaakt. Na de degradatie, die veel pijn en verdriet heeft gedaan, ben ik dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk begonnen bij PEC Zwolle met maar één doel: promotie en een kampioenschap. Daar zal ik alles voor blijven geven. Ik wil PEC Zwolle, de technische staf, de voetbalacademie en natuurlijk de supporters alvast bedanken voor alles. Laten we dit seizoen samen onvergetelijk maken!”

Naar verluidt betaalt Feyenoord 850.000 euro voor Van den Belt, al wordt dat bedrag niet door PEC Zwolle bevestigd.