Samir Lagsir speelde vandaag als wing.
Samir Lagsir speelde vandaag als wing. "Ik weet van mezelf dat ik meer kan." Foto: Pedro Sluiter

Driedelig feestje voor PEC Zwolle in aanloop naar bekerwedstrijd en topduel tegen Heracles Almelo

· leestijd 2 minuten Sport

PEC ZWOLLE – Met de bronzen stier in bezit, maakt PEC Zwolle zich op voor de topper in het hol van de leeuw tegen Heracles Almelo op zondag 15 januari. Die ontmoeting wordt voorafgegaan door het bekerduel van donderdag in De Kuip tegen Feyenoord. Maar vrijdagavond was er eerst tijd voor een driedelig Zwols feestje. PEC versloeg Almere City met 3-2, verkleinde zo de achterstand op koploper Heracles tot drie punten met een wedstrijd minder én het won de tweede periodetitel. “Dit geeft gewoon een goed gevoel”, aldus Samir Lagsir, die helemaal terug is na zijn kruisbandblessure en de hele wedstrijd vol maakte.

(door Erik Riemens)

Het begin was explosief, indrukwekkend en spectaculair. Dat gold in dit geval voor de vuurwerkshow voorafgaand aan het duel tussen de nummers twee en vijf. De wedstrijd daarentegen kwam maar wat moeizaam op gang. Hoewel PEC Zwolle wat meer op de helft van Almere te vinden was, leidde die zoektocht naar de openingstreffer in de eerste twintig minuten tot niets. 

Wing

Tot die tijd was Almere City - dat net als PEC vier van de laatste vijf wedstrijden won - niet eenmaal gevaarlijk. Toch kwam die ploeg op 0-1. Een pass vanuit het middenveld werd niet goed ingeschat door de Zwolse verdediging en José Pascual Alba Serva schoot in de korte hoek raak. “Ik stond vandaag aan de linkerkant, ik speelde als wing. In balbezit was ik linksbuiten en bij balverlies moest ik meeverdedigen. Bij de tegengoal ging dat niet helemaal goed, alleen dat is ook een beetje het risico als ik daar speel”, analyseerde Lagsir.

Het duurde niet lang of PEC Zwolle kwam langszij. Thomas van den Belt maakte zijn achtste treffer van het seizoen. Een assist van Lagsir, waarna Van den Belt hard raakschoot. “Dat was wel lekker ja, alleen ik weet van mezelf dat ik meer kan. Gelukkig ben ik fit, heb ik geen last meer van mijn kruisbandblessure en kan ik het goed volhouden. Ik voel mij eigenlijk weer helemaal de oude. Uiteindelijk ben ik wel tevreden omdat we gewonnen hebben, maar ik ga zeker beelden bekijken wat ik allemaal beter had kunnen doen.”

Rode kaart

Na rust was de amusementswaarde in ieder geval ook veel beter. Eerst was er een rode kaart van Jorrit Smeets na een schop op de benen van Bram van Polen, daarna was er de onverwachte voorsprong van Almere door een treffer van Jeredy Hilterman. Op het moment dat PEC drie keer wilde wisselen, ramde Davy van den Berg ietwat fortuinlijk de gelijkmaker binnen. Dat was halverwege de tweede helft.
Met Kastaneer, Lagsir, Thy, Taha, Ryan Thomas en Landu die later nog gewisseld werd voor Tolis Vellios speelde PEC uiterst aanvallend. En dat werd beloond. Een corner getrapt door Thomas werd matig verdedigd door Almere City. Het stelde Vellios in de slotminuten in staat raak te koppen: 3-2. Lagsir: “Toen we met tien man kwamen te spelen, hadden we er zeker meer moeten uithalen en meer kansen moeten creëren. Maar uiteindelijk winnen we ‘m toch en daar draait het allemaal om.”

Harde muziek

Een enorme ontlading volgde dan ook na het eindsignaal. De 3-2 zege leverde ook nog eens de tweede periodetitel op. Enerzijds, omdat PEC concurrent Almere City versloeg. Anderzijds omdat Heracles als winnaar van de eerste periodetitel, twee punten verspeelde tegen Jong AZ (1-1). “We hebben het gevierd op het veld en in de kleedkamer met harde muziek, ha, ha. Maar er is maar één ding dat écht telt en dat is rechtstreeks promoveren”, voegde Lagsir nog toe. “Dat staat net als fit blijven en zorgen voor veel doelpunten en assists, de rest van het seizoen hoog op mijn verlanglijstje.”

Minuut stilte in Nederland voor Pele
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 20 uur geleden