Keepster Alissa Visch in actie tegen Drs Vijfje (0-2).
Keepster Alissa Visch in actie tegen Drs Vijfje (0-2). Foto: Pedro Sluiter

Gemengd gevoel zaalvoetbalkeepster Alissa Visch

· leestijd 1 minuut Sport

ZAALVOETBAL - Keepster Alissa Visch van Exstudiantes Zwolle had een weekend met een wat gemengd gevoel. Vrijdag ging ze in de zaalvoetballertopper onderuit tegen Drs. Vijfje. Maandag mocht ze zich melden bij het grote Oranje voor een trainingsdag. Bondscoach Teuny Bosma nodigde twintig speelsters uit, onder wie drie keepers. Op 2 mei komt er een vervolg.

(door Erik Riemens)

“Het is een hele grote eer, echt mooi dat ik mij twee keer mag melden. Een aantal meiden ken ik van het beachsoccer en tegen een paar heb ik als keepster van Heerenveense Boys gespeeld. Voor de rest zie ik het wel, ik was er echt door verrast”, aldus de 25-jarige doelvrouw.
Vier jaar geleden werd ze door toenmalig Exstudiantes coach Marcus-Jan Schiere gevraagd of ze het keepersprobleem wilde oplossen. Ervaring met zaalvoetbal had de oud-Be Quick’28 keepster eigenlijk helemaal niet. “Maar ik begon het spelletje steeds leuker en leuker te vinden. Het is ook goed te combineren met het veldvoetbal in de eerste klasse, alleen mis ik wel de zaalvoetbaltraining doordeweeks. Voorlopig blijf ik allebei doen.”

Bovenaan

Vrijdag was ze met Exstudiantes actief in de zaal. In de WRZV-hallen ging de topper in de zogenaamde B poule verloren met 0-2 tegen Drs. Vijfje. In die groep komen de teams uit, die in de eerste seizoenshelft op de zes onderste plekken zijn geëindigd. De Zwolse ploeg van trainer Arjan Jansen finishte toen als zevende, maar ging in de B poule voortvarend van start. “We waren nog ongeslagen en stonden bovenaan. De koppositie zijn we nu kwijt en we hebben het met nog een wedstrijd te spelen en twee punten achterstand, niet meer in eigen hand”, aldus Visch. “Echt jammer, want er was zoveel publiek op afgekomen. Dat was fantastisch. De teleurstelling was dan ook groot. Ze zetten in de eerste helft, heel hoog druk. Het lukte ons niet om daaronder uit te voetballen. Na rust probeerden we het wat om te zetten. Zij moesten écht, terwijl wij bovenaan stonden met een puntje voorsprong. Dat heeft denk ik het verschil gemaakt.”
Vrijdag speelt Exstudiantes het uitduel tegen Zeeemacht in Den Helder, dat is de nummer drie, terwijl Drs.Vijfje Mazzelstars ontvangt.