PEC Zwolle weet sinds woensdag welke tegenstanders het wanneer tegemoet treedt.
PEC Zwolle weet sinds woensdag welke tegenstanders het wanneer tegemoet treedt. Foto: Hans Smit

PEC Zwolle opent tegen Sparta, IJsselderby in Zwolle op 17 september

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle begint op zaterdag 12 augustus de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sparta. De IJsselderby is al vroeg in het seizoen. Zondag 17 september is het PEC Zwolle-Go Ahead Eagles. De KNVB maakte woensdagochtend het conceptprogramma voor het nieuwe eredivisieseizoen bekend.

PEC trapt om 21.00 uur af tegen Sparta, een week later op zondag 20 augustus wacht de eerste uitwedstrijd. Die is in Enschede tegen FC Twente om 14:30 uur. Op zondag 27 augustus is FC Utrecht om 12.15 uur te gast in Zwolle en zaterdag 2 september gaat PEC Zwolle terug naar het stadion waar het afgelopen seizoen promotie bewerkstelligde. Dan begint om 16.30 uur Almere City FC – PEC Zwolle 

De speelrondes 1 tot en met 20 en 33 en 34 zijn al ingepland qua dag en tijd. In die periode speelt PEC Zwolle twaalf keer op zondag, acht keer op zaterdag en twee keer op vrijdag. Later in het seizoen worden ook de speelrondes 21 tot en met  32 van een datum en tijdstip voorzien. Zo staat Go AheadEagles-PEC Zwolle vermoedelijk op zondag 11 februari gepland.

Topwedstrijden

Naast de IJsselderby krijgt PEC Zwolle op zondag 8 oktober het Feyenoord van voormalig Blauwvingers Arne Slot en Thomas van den Belt op bezoek. De aftrap is dan om 12:15 uur. Op 23, 24 of 25 februari ontvangt PEC Zwolle PSV. De thuiswedstrijd tegen Ajax is op 30 of 31 maart. De laatste twee speelrondes, waarvan de wedstrijden volgens traditie gelijktijdig aanvangen zijn op zondag 12 mei, 16:45 uur (RKC Waalwijk – PEC Zwolle) en zondag 19 mei, 14:30 uur (PEC Zwolle – FC Twente).

Lokale driehoek

Het volledige conceptprogramma is hier te vinden. Clubs en de lokale driehoek mogen nog reageren op het schema, waarna er nog enkele wijzigingen kunnen worden doorgevoerd en het programma definitief wordt.

Bram van Polen op de schouders van de trouwe supporters.
Nog een keer alles en allemaal voor Bram van Polen Sport 15 uur geleden
Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18