Freddy Druijff
Freddy Druijff Foto: PEC Zwolle Media

Ferdy Druijf versterkt PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE - Ferdy Druijf is de nieuwe spits van PEC Zwolle. De 25-jarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Rapid Wien. Druijf staat al anderhalf jaar onder contract bij de club uit Oostenrijk, maar speelde daarvoor bij AZ. 

Op huurbasis was hij daarvoor ook actief bij NEC Nijmegen en KV Mechelen. Vier jaar terug werd Druijf bovendien topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Aantrekkelijk

Druijf: “Ik ben blij dat ik komend seizoen voor PEC Zwolle aan de slag kan in de Eredivisie. De club staat al jaren voor aantrekkelijk, aanvallend voetbal en heeft dat zeker vorig seizoen laten zien. Daarnaast zit het hier altijd vol en heeft iedereen enorm veel zin in de rentree in de Eredivisie. Voor mij geldt hetzelfde en ik kijk dan ook uit naar de eerste thuiswedstrijd.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn is ook heel blij met de aanvallende aanwinst: “Ferdy is een grote, sterke spits met veel beweging en diepgang. Hij is een type aanvaller die negentig minuten lang aan het sleuren is en dus beschikt over een groot loopvermogen. Ferdy is sterk door de lucht, maar ook over de grond en staat te boek als een goede afmaker.”