Ody Velanas is nieuw bij PEC Zwolle.
Ody Velanas is nieuw bij PEC Zwolle. Foto: PEC Zwolle Media

Ody Velanas nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Algemeen

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle heeft met Ody Velanas een nieuwe aanvallende middenvelder binnengehaald. De 25-jarige speler komt transfervrij over van NAC Breda, waar hij 1 juli uit zijn contract liep. Velanas tekent in Overijssel een contract tot medio 2026. Bij de Bredase ploeg was hij bijzonder succesvol: In 72 wedstrijden was hij goed voor 26 doelpunten en 11 assists.

De in Griekenland geboren Velanas speelde sinds zijn veiertiende in de jeugd van FC Utrecht, waarvoor hij ook zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Zijn meeste wedstrijden speelde hij echter in Jong FC Utrecht, waar hij indruk maakte. In de zomer van 2021 lijfde NAC Breda hem in.
Velanas: “Ik heb een prachtige periode gehad in Breda, maar wil mezelf graag laten zien op het hoogste niveau van Nederland. PEC Zwolle maakte me enthousiast met hun verhaal, maar vooral de manier van voetballen. Dat heb ik afgelopen seizoen als tegenstander al tweemaal van dichtbij mogen ervaren.”

Volgende stap

 Technisch directeur Marcel Boudesteyn legt uit waarom de club voor Velanas heeft gekozen: “Ody heeft al meerdere seizoenen op rij laten zien een interessante speler te zijn. In Utrecht en later in Breda heeft hij zich steeds verder ontwikkeld. Gezien de voorbije twee jaren heeft hij laten zien klaar te lijken voor de volgende stap in zijn carrière.”

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.