Lennart Czyborra.
Lennart Czyborra. Foto: PEC Zwolle Media

PEC Zwolle huurt Lennart Czyborra

Sport

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle heeft Lennart Czyborra (24) aangetrokken. De linkervleugelverdediger wordt voor één jaar gehuurd van het Italiaanse Genoa. Voor Czyborra betekent de tijdelijke overgang naar Zwolle een terugkeer in de eredivisie. 

In 2018 maakte Czyborra voor het eerst de overstap vanuit zijn geboorteland Duitsland naar Nederland. Als jeugdspeler van Schalke 04 vertrok de toenmalig jeugdinternational naar Heracles Almelo. Atalanta nam de speler twee jaar later over, waarna hij werd verhuurd aan Genoa. Die club lijfde Czyborra later in. Het afgelopen seizoen speelde Czyborra op huurbasis voor Arminia Bielefeld. 

Lennart Czyborra:: “Ik verheug me op het komende jaar in Zwolle, waar ik mijn best ga doen om de ploeg te helpen om in de Eredivisie te blijven. De speelstijl van Zwolle heeft mij doen overtuigen om deze stap te maken. Laten we er samen een geweldig seizoen van maken.” 

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: “Omdat we niet de middelen hebben om Lennart te kopen, hebben we deze huurconstructie bedacht die voor ons lucratief kan zijn. De positie van linkervleugelverdediger was wat onderbezet en met de komst van Lennart hebben we dit nu opgelost. Lennart sluit zo spoedig mogelijk aan op de training.”