Danique Noordman (helemaal rechts) in actie tegen Be Quick'28 vertrekt naar Ajax.
Danique Noordman (helemaal rechts) in actie tegen Be Quick'28 vertrekt naar Ajax. Archieffoto: Pedro Sluiter

Danique Noordman verruilt PEC Zwolle voor Ajax

Sport

PEC ZWOLLE - Een aderlating voor de PEC Zwolle Vrouwen. Danique Noordman (19) vertrekt naar Ajax. Ze tekende op 17-jarige leeftijd een driejarige verbintenis in Zwolle en kwam in drie seizoenen tot maar liefst 60 optredens. Slechts driemaal begon ze niet vanaf de aftrap. In die periode kwam de speelster tot acht doelpunten. 

Danique Noordman: “Ik ben allereerst PEC Zwolle heel erg dankbaar voor de kansen die mij geboden zijn. Na mijn overstap vanuit Dalfsen heb ik hier onder professionele begeleiding de stappen gezet waar ik als klein meisje al van droomde. Nu komt er een volgende droom uit met mijn transfer naar Ajax.”  In Amsterdam tekent ze een driejarig contract, zo staat te lezen op de Ajax site.

Tussen de jongens

Noordman zette haar eerste stappen op het voetbalveld bij VV Vilsteren, waarna de speelster op 9-jarige leeftijd de overstap maakte naar SV Dalfsen waar ze tussen de jongens al snel opviel. Niet alleen PEC Zwolle zag de kwaliteiten van Noordman, ook de KNVB kreeg de balvaardige speelster op de radar. Noordman doorliep alle nationale jeugdelftallen.

Manager PEC Zwolle Vrouwen Mariska Kogelman, over het vertrek van het talent: “Voor Danique is dit een prachtige beloning voor haar harde werken de afgelopen jaren. Ze heeft zich eerst bij amateurverenigingen en later bij ons in de O14 en O16, heel sterk ontwikkeld. Het is niet voor niets dat we Danique destijds voor langere tijd hebben vastgelegd. Nu maakt zij een mooie transfer en houden wij daar een prachtige transfersom aan over. Ik wil Danique heel veel succes wensen en bedank haar voor haar inzet de afgelopen jaren.”

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 22 uur geleden