Libero Yara van de Ven: "Voor mij is het de eerste keer dat ik Europees ga spelen."
Libero Yara van de Ven: "Voor mij is het de eerste keer dat ik Europees ga spelen." Foto: Pedro Sluiter

VC Zwolle Topvolleybal tevreden vliegtuig in

· leestijd 1 minuut Sport

VOLLEYBAL - ā€œWe kwamen de afspraken goed na, de uitvoering was uiteindelijk ook goed en we hebben voldaan aan de opdracht. Al kan het altijd nog beter.ā€ Libero Yara van de Ven van VC Zwolle Topvolleybal kijkt tevreden terug op de 3-0 openingszege op Voltana Ć©n tegelijkertijd vooruit naar haar Europese debuut.

(door Erik Riemens)

Woensdag is het zover. De Zwolse volleybalsters nemen het in Griekenland op tegen topclub Panathinaikos uit Athene. Het is een duel in de Challenge Cup, de return in Zwolle vindt woensdag 18 oktober om 20.00 uur plaats in het Landstede Sportcentrum.
ā€œDinsdagochtend vliegen we. In de avond en op woensdagochtend trainen we daar, waarna we ā€˜s avonds de wedstrijd spelen. Ik ben heel erg benieuwd en heb nog niet echt een beeld wat we daar kunnen verwachten. Voor mij is het de eerste keer dat ik Europees ga spelen. Ik heb begrepen dat ze een grote fanclub hebben en dat de supporters heel fanatiek zijn. Wat wij moeten doen is een spelconcept neerzetten en dat zo goed mogelijk gaan uitvoeren.ā€

De uitvoering zondag tegen Voltana was behalve een fase in de eerste set, in ieder geval goed genoeg voor een reguliere 3-0 overwinning: 25-22, 25-18, 25-17. De Zwolse volleybalsters stonden de hele wedstrijd aan de goede kant van de score, al verspeelden ze in de eerste set een 12-6 voorsprong en stond het in de eindfase zelfs 19-21. Daarna trok het team van trainer Pascal Veneman de set weer naar zich toe. In de tweede en derde set ging het af en toe gelijk op, maar gaven de tempowisselingen en de wat hardere smashes, uiteindelijk de doorslag in Zwols voordeel.

Beachvolleybalsters

Zo zag Van de Ven (21), die in 2022 overkwam van Fast uit Sint Anthonis, het ook. ā€œIk vond het in ieder geval heel leuk om de eerste competitiewedstrijd te spelen. Het begin was wel even wennen, daarna pakten we het goed op. Voltana heeft bijna alleen maar beachvolleybalsters, dat betekent dat zij wat anders spelen en veel door elkaar lopen. Nu viel het nog wel mee, al zag je wel dat zij soms hun buitenspeelsters op het midden laten spelen. Ze speelden niet in hoog tempo of snelle ballen zoals wij en dat maakte toch wel het verschil.ā€