Afbeelding
Foto: Hans Smit

Iedereen is blij met terugkeer Stadshagenrun

· leestijd 1 minuut Sport

HARDLOPEN - Vier jaar was er windstilte, maar met een nieuwe hoofdsponsor is de KRC Van Elderen Stadshagenrun weer terug. Niet met 1800 deelnemers zoals in 2019. ”Maar met bijna 1400 lopers aan de start zijn we al heel blij”, stelt organisator Bülent Cobanoglu.

(door Harry Bouwhuis)

Vooral het tekort aan vrijwilligers was de voornaamste oorzaak van de vier jaar durende absentie. Intussen nam AV PEC 1910 het stokje over van de Stichting Loopsport Zwolle. Opnieuw was de start en finish bij Cultuurhuis Stadshagen aan de Werkerlaan en diende de Stadskolk als keerpunt.
“Met de terugkeer van de Stadshagenrun afgelopen zaterdag zijn veel loopliefhebbers erg tevreden”, weet Cobanoglu. “Als deelnemer vond ik de de run altijd al één van de mooiste Zwolse lopen.”

Fijne sfeer

Loopfanaat Peter Jansen, die zelf in twintig jaar 22 marathons liep en als sponsor en ook organisator betrokken is bij andere loopevenementen, vindt het knap hoe de nieuwe organisatie in korte tijd de zaak weer opgepakt heeft. “Ook ik vond het zonde dat de Stadshagenrun destijds van de hardloopkalender werd geschrapt. Mooi dat zich direct zoveel deelnemers hebben aangemeld.”

De 10 kilometer bij de mannen werd gewonnen door BB-loper Taco Schaaf in de tijd van 32.04 minuten. Bij de vrouwen won Lieve Tollet op dezelfde afstand in 37.43 minuten. Hellen de Vries schreef op de vijf kilometer de zoveelste zege bij aan haar imposante palmares als ze bij de vrouwen in 19.22 minuten finishte. ”Er gingen er een paar zo snel weg, maar je moet een wedstrijd lezen. Mijn eindtijd op de finishlijn bleek toch nog bijna twee minuten sneller dan de nummer twee. Ik heb lang gekampt met een hamstringblessure. Vandaag merkte ik dat ik weer helemaal op de weg terug ben”, aldus een blije De Vries. “Ik woon in de wijk. Je ziet uiteraard de nodige bekenden. Er was überhaupt veel publiek en ook het parcours is prima. Alleen dat keerpunt bij de Stadskolk is lastig. Maar na vier jaar proefde ik wel weer direct die fijne sfeer.”

Dik tevreden

Organisator Cobanoglu was na afloop in ieder geval dik tevreden. ”Op een paar kleine dingen na liep het uitstekend. Met vooral ook de deelname van veel jeugd in deze jonge wijk. We hadden weinig voorbereidingstijd. Voor volgend jaar gaan we toch denken aan een groei naar 2000 lopers en proberen we het één en ander aan te passen. Het keerpunt is inderdaad wat irritant, maar dat hoort toch bij elke loop?”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding