Afbeelding
Aangeleverd

De nieuwste vintage woontrends

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Vintage meubelen kom je overal tegen. Vind jij het ook zo leuk om kringloopwinkels en rommelmarkten af te struinen op zoek naar dat ene pareltje? Wil je nóg meer keuze? Pak dan je laptop of tablet erbij. Want ook online zijn er ontzettend veel leuke vintage meubels te koop. Wil je helemaal aansluiten bij de nieuwste woontrends? Kies dan voor Urban, Retro of Japandi of voor leuke vintage accessoires. 

Vintage is nog steeds helemaal hot. In een vintage webshop kom je allerlei leuke spullen tegen. Onder vintage verstaan we meubelen en tweedehands kleding die minimaal dertig jaar en maximaal honderd jaar oud is. Is je meubelstuk ouder, dan is deze namelijk antiek. Vintage kent een groot aantal verschillende stijlen. In de jaren twintig het interieur en de kleding er natuurlijk heel anders uit dan in de jaren tachtig. Daardoor is er ontzettend veel keus en is vintage met iedere interieurstijl te combineren.

Dit jaar zijn er drie belangrijke woonstijlen te onderscheiden: Urban, Retro en Japani. In alle drie de stijlen kun je vintage verwerken. De Urban trend komt uit de jaren negentig. Denk aan street-art, neon kleren en allerlei grafische patronen. Ook het werk van Keith Haring komt uit de jaren negentig. Hoe leuk is het om deze sfeer naar je huiskamer te halen? Op dit gebied zijn niet alleen allerlei leuke meubels te vinden. Je herkent ze aan de strakke lijnen en het gebruik van staal en plastic.

Retro

Retro betekent: terugblikken. Retromeubelstukken zijn niet vintage of antiek zijn, maar hebben we een ouderwetse uitstraling. Een groot voordeel van retro is dat je kleding en meubels met allerlei leuke motieven kunt kopen, die helemaal nieuw zijn. Daarbij kun je kiezen uit allerlei verschillende stijlen. Want retro richt zich op verschillende tijdperken van de jaren veertig tot zeventig. En die mag je allemaal naar hartenlust combineren!

Wij geven een voorbeeld: In de jaren vijftig zagen we bijvoorbeeld veel chroom, pasteltinten en allerlei vrolijke afbeeldingen. Dat kun je prima combineren met de bloemenprints en de oranje, groene en bruine kleuren van de seventies. In deze periode waren ook zitzakken, kuipstoelen en lavalampen hot. Misschien een leuk accessoire in je huiskamer?

Zowel op rommelmarkten als online kun je allerlei leuke tweedehands meubels kopen. Daar zitten vaak hele mooie vintage items tegen, die perfect gecombineerd kunnen worden met een retro inrichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vintage fauteuil? Een fauteuil zit heerlijk zorgen en zorgt bovendien voor een extra zitplaats in huis. Veel fauteuils uit de jaren zestig en zeventig verkeren nog in goede staat en hebben ongelooflijk veel comfort. Is de stof vies of versleten? Dan kun je jouw pronkstuk wellicht opnieuw laten stofferen. 

Japandi

Japandi is een samenvoeging van Japans en Scandi. Deze stijl is dan ook een mix tussen Scandinavisch en Japans. Hierbij worden veel zachte materialen en warme kleuren gebruikt. Niet voor niets kom je in een Japandi huiskamer helemaal tot rust. Deze stijl gaat perfect samen met een paar prachtige vintage meubelstukken of accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten bijzettafeltje.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14