Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wat is een goed relatiegeschenk in de zakelijke wereld?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De zakelijke wereld is soms behoorlijk hard. Je klanten stappen mogelijk over naar je concurrenten of je klanten zijn niet (meer) tevreden met jouw producten/diensten. Het is daarom erg belangrijk om continu het uiterste te geven. Ook is het belangrijk om de sterke relatie met je klant te behouden.

Eén van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is om relatiegeschenken te geven. Door de juiste geschenken aan je klanten te geven, geniet je van meerdere voordelen. Je versterkt de band, je vergroot de loyaliteit en je voert ook nog op een slimme manier marketing. Met bekers laten bedrukken ben je in staat om een praktisch cadeau aan je klanten te teven, terwijl op deze beker ook nog je bedrijfsnaam of logo staat. Dit is een geweldige manier om marketing te voeren!

Maar, wat is nou een goed relatiegeschenk in de zakelijke wereld? Om het beste relatiegeschenk voor je klanten uit te kiezen, zou je alleen maar onderstaande tips op hoeven te volgen. Met deze tips vind je snel het perfecte relatiegeschenk.

Tip 1: kijk goed naar de ontvanger(s)

Aan wie wil je je relatiegeschenken precies geven? Het is belangrijk om hier kritisch naar te kijken, aangezien elke klant anders is. Kijk daarom goed naar je relatie met de klant, naar jullie onderlinge band, naar zijn/haar voorkeuren en naar zijn/haar bedrijf. Mogelijk kun je op die manier een uniek én leuk relatiegeschenk bedenken.

Ga je met je bedrijf op een beurs of evenement staan? Dan heb je uiteraard met veel potentiële ontvangers van het geschenk te maken. Je weet in dat geval nog niet precies wie je ontvangers zijn. Voor op een beurs of evenement kies je daarom het beste voor de iets meer neutrale relatiegeschenken.

Tip 2: kijk goed naar je eigen bedrijf

Elk relatiegeschenk dat je geeft, moet bij je bedrijf passen. Bied je bijvoorbeeld barbecues, houtskool of vergelijkbare producten aan? Dan kun je een aansteker personaliseren en deze aan je klanten meegeven. Ben je echter actief in de wereld van babyproducten? Dan is het uiteraard onverstandig om aanstekers weg te geven.

Moraal van het verhaal: je moet de relatiegeschenken afstemmen op de ontvanger, maar al helemaal op je eigen bedrijf. Het geschenk moet simpelweg bij je bedrijf passen. 

Tip 3: ga altijd voor duurzame relatiegeschenken

In de huidige maatschappij draait alles om duurzaamheid. We willen zo duurzaam mogelijk leven, waardoor je je geschenken hier op af moet stemmen. Dat betekent dat alle relatiegeschenken duurzaam moeten zijn. Deze geschenken zijn langere tijd te gebruiken, waardoor de ontvanger hier langere tijd iets aan heeft. 

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 18 uur geleden