Afbeelding
Aangeleverd

Deurmat op maat: voordelen & aandachtspunten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een goede en mooie deurmat op maat kopen, is belangrijk genoeg. Het eerste wat mensen zien als ze jouw woning of bedrijfsvestiging betreden, is namelijk de deurmat. Met een representatieve en elegante deurmat op maat geef je direct een signaal af aan bezoekers. Namelijk: je bent welkom hier, kom gauw verder! Belangrijk bij het uitkiezen van en geschikte deurmat is dat je gaat voor maatwerk. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een maatwerk deurmat? En waar mot je rekening mee houden als je een passende deurmat zoekt? In dit blog kun je hier alles over lezen!

Enkele voordelen van een mooie deurmat op maat

Een goede deurmat gebruiken bij de voordeur en achterdeur van je woning, bedrijf of je kantoor, is om een aantal redenen een slimme keuze. Het grootste voordeel van deurmatten is hun functionaliteit. Een goede deurmat voorkomt dat bezoekers, jijzelf, collega’s, vrienden of familieleden met natte of vieze schoenen naar binnen lopen en zo de vloer, zoals het parket of de tegels, nat en vies maken. Verder hebben deurmatten ook een antislip werking. Ze voorkomen dat je met natte schoenen uitglijdt in de hal als je thuiskomt. Weer een ander voordeel van deurmatten op maat is hun stijlvolle look. Een deurmat ziet er gezellig, charmant en stijlvol uit. Ten slotte is het mooie aan het fenomeen deurmat is dat er veel keuzemogelijkheden zijn. Of het nu gaat om kleuren, stijlen, patronen of materiaalsoort: deurmatten op maat zijn zeer divers en in allerlei varianten verkrijgbaar!

Belangrijk bij het uitzoeken van een goede deurmat: binnengebruik of buitengebruik?

Een van de belangrijkste focuspunten als je en deurmat op maat zoekt, is de vraag of je de mat voor binnen of buiten wilt gebruiken. Kies je voor een buitenmat, dan kun je beter niet voor een kokosmat op maat gaan. Door regenval en vocht gaan deze matten, die bedoeld zijn voor binnengebruik, namelijk snel schimmelen. Zoek je een buitenmat, dan kun je beter kiezen voor een deurmat die gemaakt is van niet-natuurlijke materialen, zoals kunststof of rubber.

Ga je voor een deurmat die gewast kan worden of niet?

Let er bij de aankoop van een deurmat op of deze uitwasbaar is of niet. Een uitwasbare deurmat is een slimme aankoop, omdat je jouw mat mooi schoon kunt houden en daardoor altijd over een deurmat beschikt die er fris en schoon uitziet!

Een standaard deurmat of een gepersonaliseerde uitvoering?

Denk verder goed na over de vraag of je graag een standaard deurmat wilt, of een gepersonaliseerde deurmat. Tegenwoordig is er qua design namelijk veel mogelijk als je een deurmat op maat zoekt. Zo kun je ervoor kiezen om een mat te laten maken met een leuke persoonlijke foto erop, of jouw deurmat op maat voorzien van een gave tekst of spreuk. Er zijn dus tal van opties mogelijk.