Afbeelding
Aangeleverd

Hoe kies je jouw beste internetprovider voor thuis?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een goede internetverbinding voor thuis is ontzettend belangrijk. Dit was altijd al het geval, maar gedurende de corona crisis is alleen maar duidelijker gebleken hoe afhankelijk we zijn van het internet. De internetverbinding voor thuis heeft er voor gezorgd dat we in deze tijden alsnog contact hebben gehad met onze vrienden en naasten. Als je thuis nog niet over een goede internetverbinding beschikt, dan is nu het moment om hiernaar op zoek te gaan! In deze blog geven we je enkele tips die jou kunnen helpen bij het kiezen van jouw beste internetprovider.

Verstand van internet

Een internetprovider voorziet je van een internetverbinding thuis. Naast deze internetverbinding voorziet de internetprovider jou ook van service omtrent je internetverbinding. Een goedkope internetprovider voorziet over het algemeen minder service dan een internetprovider waar je meer voor betaald. Tijdens het kiezen van een internetprovider is het dan ook verstandig om rekening te houden met je eigen kennisniveau omtrent de internetverbinding! Als je zelf veel verstand hebt van de internetverbinding dan kun je kiezen voor een goedkopere provider. Je zult minder gebruik hoeven te maken van de servicemogelijkheden en hoeft dus niet te kiezen voor een provider die veel service biedt. Het is dus mede afhankelijk van jouw kennisniveau omtrent internet wat voor jou de beste internet provider is. 

Snelheid internetverbinding

De snelheid van je internetverbinding bepaalt grotendeels of jij thuis gebruik kunt maken van snel internet. Je kunt bij het kiezen van een internetabonnement kiezen voor een specifieke snelheid van het internetabonnement. Hoe hoger de maximumsnelheid van het abonnement ligt, hoe hoger ook de maximumsnelheid van de internetverbinding thuis zal zijn. Let hierbij wel op dat de snelheid van de internetverbinding een maximumsnelheid is. Als je een abonnement afsluit met 100 MB/s betekent dit niet dat je deze internetsnelheid kan verwachten thuis. Het betreft een maximumsnelheid die in feite nooit gehaald zal worden. Daarnaast dient de snelheid überhaupt bereikt te kunnen worden op jouw woonadres. Voordat je een abonnement afsluit kun je controleren wat de maximumsnelheid van een internetverbinding bij jou thuis is. Kies tijdens het kiezen van een internetabonnement dan ook altijd voor een abonnement met een maximumsnelheid die zo dicht mogelijk bij de maximumsnelheid in jouw woning ligt!

Afbeelding
Gunning renovatie Spooldersluis aan Van den Herik, BAM en SPIE Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen gisteren