Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie. Foto: Aangeleverd

Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Fietsenwinkel Gait Rigter krijgt een heel nieuwe uitstraling. De buitenkant van het pand aan de Rembrandtlaan 70 wordt verduurzaamd en de gevelplaten en het dak worden vervangen. “We waren lid van organisatie Profile Fietsspecialist, maar die bestaat niet meer en is opgegaan in Bike Totaal. Dat heeft een compleet andere uitstraling en dat vergt ook aanpassingen”, zegt Adri-Jan Rigter. “Maar verder verandert er niks, wij zijn en blijven Gait Rigter, we gaan door met ons eigen ding.” 

Rigter was toch al van plan om het pand aan te pakken. “Het is gebouwd in 1976. De binnenkant hebben we in het eerste coronajaar, 2020, al verbouwd. De werkplaats hebben we vorig jaar gerenoveerd en klaargemaakt voor de toekomst. En nu is het, na 48 jaar, tijd voor verduurzaming aan de buitenkant. We hopen rond de zomer te beginnen met de werkzaamheden en ik denk dat we er tot het einde van het jaar mee bezig zijn. Op de hele buitengevel komen nieuwe panelen en nieuwe kozijnen en bovenop komt een nieuw dak. En Bike Totaal heeft een compleet andere uitstraling. Dat vergt ook aanpassingen.”

De renovatie van het pand valt samen met de overgang van Profile Fietsspecialist naar Bike Totaal. Beide zijn onderdeel van de Dynamo Retail Group. Om in te spelen op de veranderingen in de markt en bij de consument, zijn de krachten van de formules Bike Totaal en Profile de Fietsspecialist gebundeld en gaan ze samen verder onder één formule met de naam Bike Totaal. Bike Totaal kreeg daarom in maart een nieuwe huisstijl.

“Alle aangesloten winkels hebben zo landelijk dezelfde uitstraling, met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl”, zegt Adri-Jan. “Omdat je het met z’n allen doet, kun je de kosten delen.” Het logo is een vrij vertaald kunstwerk van Picasso waarin een stuur, zadel en wiel zijn te herkennen. De warme kleur geel staat daarbij voor vitaliteit, groei en optimisme.

Bike Totaal meldde bij de lancering van de nieuwe huisstijl dat de ondernemers zich, naast de bestaande klanten, willen richten op jonge, ondernemende gezinnen met een brede mobiliteitsbehoefte. Gait Rigter heeft al ingespeeld op die veranderingen. “Omdat er speciaalzaken kwamen voor racefietsen en mountainbikes zijn we net vóór corona gestopt met de sportieve fietsen. En we zien dat e-bikes en bakfietsen een steeds grotere rol spelen. We focussen op producten die voor ons belangrijk zijn. Voor ons verandert er door het aansluiten bij Bike Totaal niks, behalve dat we meedraaien in de uitstraling. De focus die we al hadden is een-op-een gekopieerd naar Bike Totaal. We waren al op de goede weg.”

De ondernemers die zijn aangesloten bij Bike Totaal onderscheiden zich met hun servicepakket. “Je hebt grote bedrijven die fietsen aanbieden, ook online. Maar als er problemen met de fiets zijn, moet je via allerlei callcenters binnenkomen. Dat noem ik niet klantvriendelijk. Als kleine zelfstandige kun je je onderscheiden met een goede formule.”

En Gait Rigter onderscheidt zich al meer dan negentig jaar, sinds 1933. “Het negentigjarig bestaan hebben we vorig jaar klein gevierd. Maar we zijn straks toekomstbestendig en klaar om toe te werken naar het honderdjarig bestaan. Dat gaan we doen met een compleet nieuwe uitstraling maar dezelfde naam. We krijgen straks eerst stickers van Gait Rigter Bike Totaal op de ramen. Na de renovatie hebben we de hele uitstraling.”

Dit is een partnerbijdrage van:
Gait Rigter Bike Totaal
Rembrandtlaan 70
Zwolle
www.gaitrigter.nl