Zoals zo vaak, was Ralf de Pagter belangrijk voor Landstede Hammers.
Zoals zo vaak, was Ralf de Pagter belangrijk voor Landstede Hammers. Foto: Landstede Hammers

Ralf de Pagter vertrekt bij Landstede Hammers

· leestijd 1 minuut Sport

BASKETBAL - Ralf de Pagter vertrekt definitief bij Landstede Hammers. De 34-jarige Power Forward speelde de afgelopen zes seizoenen voor Landstede Hammers en behaalde met de Hammers prachtige prijzen. 

De Pagter kwam in de zomer van 2017 naar Zwolle, nadat hij in eerdere jaren had gespeeld in Amsterdam, Rotterdam en voor Heroes Den Bosch. “Via deze weg wil ik alle fans, teamgenoten, vrijwilligers, staf, medische specialisten en de organisatie bedanken voor de afgelopen zes jaar. Het is een uitdagende en plezierige reis geweest. Werk voelt niet als werk als je doet waar je van houdt. Zo heb ik de aflopen jaren ervaren. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een nieuwe uitdaging, iets waar ik met veel genoegen naar uitkijk. Hammers bedankt!”

Magistraal

Sinds augustus 2017 speelde hij in totaal 157 wedstrijden, waarin hij 1.324 punten scoorde en 712 rebounds pakte. Met een gemiddelde van 8.4 punten en 4.5 rebounds per wedstrijd. Zijn beste seizoen was in 2021/2022. Hij behaalde gemiddeld 14.4 punten en 5.7 rebounds per wedstrijd. Op 29 september 2021 beleefde De Pagter zijn hoogtepunt, toen hij tot een magistraal puntentotaal van 37 punten tegen BAL kwam. Daarnaast scoorde de Zwollenaar dat seizoen in vier wedstrijden meer dan 20 punten. Dit resulteerde in een meer dan verdiende nominatie als speler van het jaar van de BNXT League. De Pagter werd samen met Worthy de Jong (Zorg en Zekerheid Leiden) en Thomas van der Mars (Heroes Den Bosch) genomineerd voor deze prestigieuze award.

Impact

Technisch Directeur Nigel van Oostrum roemt De Pagter: “Gedurende vijf seizoenen heb ik mogen genieten van Ralf als teamgenoot. Ralf is voor mij een perfect voorbeeld van onze waarden bij Landstede Hammers en zeker ook voor de manier waarop we graag spelen. Zijn positiviteit en ijzeren werkethiek waren aanstekelijk en hij wist dit over te brengen op zijn teamgenoten. Ik durf te stellen dat we zonder Ralf nooit kampioen van Nederland waren geworden. Namens Landstede wil ik Ralf bedanken voor alles wat hij heeft bijgedragen aan de historie van de Landstede Hammers en voor de ongelovige impact die hij heeft gehad op onze organisatie.”