Landstede Hammers verwelkomt én neemt afscheid van een speler.
Landstede Hammers verwelkomt én neemt afscheid van een speler. (Eigen afbeelding)

Duje Dukan vervangt Ryan Davis bij Landstede Hammers

Sport

BASKETBAL - Landstede Hammers heeft de 30-jarige Duje Dukan aan de selectie toegevoegd. De 2.08 meter lange Kroaat droeg afgelopen seizoen het shirt van het Spaanse Caceres, waar hij goed was voor gemiddeld 9 punten per wedstrijd. Dukan is in Zwolle de vervanger van Ryan Davis. Zijn contract is in goed onderling overleg per direct ontbonden. 

“Het is hartstikke mooi dat Duje ons team komt versterken”, stelt Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers. “Hij heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Uiteraard in de Verenigde Staten, onder andere bij de Sacramento Kings, maar ook in Spanje. Met Duje voegen we weer een harde werker aan ons team toe en wij gaan ervan uit dat hij met zijn ervaring belangrijk gaat zijn voor onze ploeg.”

Davis verlaat Zwolle

Ryan Davis en Landstede Hammers hebben de samenwerking per direct beëindigd. Op verzoek van Davis is het contract tussen speler en club ontbonden. “Het is jammer dat Ryan ons gaat verlaten, maar we hebben besloten om mee te werken aan zijn verzoek. Met Duje hebben we razendsnel een waardige vervanger in huis gehaald, dat is heel fijn”, aldus Todorov.