Trainer Olivier Amelink: "Ik kan hier prima werken en heb het bij PEC Zwolle goed naar mijn zin."
Trainer Olivier Amelink: "Ik kan hier prima werken en heb het bij PEC Zwolle goed naar mijn zin." Foto: Pedro Sluiter

Bij PEC Zwolle Vrouwen moet er naast opleiden en ontwikkelen ook gewoon gepresteerd worden

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - In het voetballoze weekend voor de mannen van PEC Zwolle, vangt de competitie aan voor de PEC Zwolle Vrouwen. Fortuna Sittard is vrijdagavond in Limburg de eerste opponent. Dat gaat allemaal gebeuren met een sterk gewijzigde selectie, maar met dezelfde voetbalfilosofie, aldus PEC-trainer Olivier Amelink: “Opleiden, ontwikkelen, maar ook blijven presteren.”

(door Erik Riemens)

“Het is eigenlijk een hele nieuwe groep, er is veel verloop geweest, waarbij het vertrek van Danique (Noordman, jeugdinternational, zij speelt nu bij Ajax, red.) wel een aderlating is. Bij ons had ze een dominante rol in het team en je weet als PEC Zwolle gewoon dat grote clubs dan gaan komen. Je hebt met mensen te maken, die ambities hebben en stappen willen maken. Kijk je naar de positie die je als PEC daarin hebt, dan is dit gewoon heel logisch.” 

Sterkhouders

Amelink, die vorig seizoen vrij laat instapte toen Roeland ten Berge alsnog afzag van een Zwols trainersverband, zei het al. PEC Zwolle Vrouwen onderging een gedaantewisseling. Naast Noordman, vertrokken ook sterkhouders als Jill Diekman en Tess van Bentem en kan PEC nog steeds niet beschikken over de langdurig geblesseerde Naomi Hilhorst, Marushka van Olst en sinds kort ook niet meer over Imre van der Vegt. Alle drie de speelsters kampen met een ernstige knieblessure. Voor Hilhorst en Van der Vegt is dat zelfs al de tweede keer. 

Dat betekende ook dat PEC behoorlijk actief was op de transfermarkt. Britt Udink, Eef Kerkhof, Jasmijn Dijsselhof, Inge Tijink, Janne Verbakel, Nayomi Buikema en Sterre Kroezen, die afgelopen vrijdag nog gehuurd werd, kwamen naar PEC Zwolle. Ook stroomden vier speelsters van Jong PEC Zwolle door.

“Het zijn stuk voor stuk meiden die heel doelbewust kiezen voor PEC, omdat ze weten waar wij hier mee bezig zijn. Tegelijkertijd verwachten wij ook dat ze een bijdrage leveren aan waar wij voor staan. Ja, het is jong en talentvol, maar we kijken in eerste instantie altijd naar kwaliteit. Leeftijd en ervaring kunnen daarin een rol spelen. Dus een goede speelster van bijvoorbeeld 27 jaar zou hier meer dan welkom zijn.”
“Alleen dat moet passen, haalbaar zijn en zo’n iemand hebben wij niet gevonden. Ik vind dat we op dit moment een mooie, leuke en goede groep hebben”, aldus Amelink, die beschikt over achttien speelsters en twee keepsters. Of het allemaal goed genoeg is om na twee zesde plaatsen in de eindrankschikking, een ferme stap voorwaarts te maken, daar is hij niet zo mee bezig.

Puzzel

“Dat komt ook omdat ik niet weet hoe wij ons verhouden ten opzichte van de rest. Vorig seizoen waren we eerst best nog wel zoekende en moest de puzzel nog worden gelegd, Na de winterstop verloren we behalve van Twente en Ajax, geen competitiewedstrijd meer. We hebben laten zien dat we met een jonge groep vol potentie heel goed competitief kunnen zijn. Op die weg gaan we nu verder.”

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 19 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen gisteren
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30