PEC Zwolle trainer Johnny Jansen hoopt maandag met een compleet fitte selectie te kunnen trainen.
PEC Zwolle trainer Johnny Jansen hoopt maandag met een compleet fitte selectie te kunnen trainen. Archieffoto: Pedro Sluiter

PEC Zwolle maakt meters maar moet ook nog stappen zetten

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - Met twee nederlagen én een buikgriepvirus in de selectie, sloot PEC Zwolle zaterdag het trainingskamp in Epe af. Trainer Johnny Jansen is tevreden over de voortgang en gretigheid van de groep, maar ziet ook nog voldoende verbeterpunten. “We moeten bewuster worden aan de bal.”

(door Erik Riemens)

Jansen doelde daarmee op het zoeken én inspelen van de vrije mensen op het middenveld. “Die zijn er wel, alleen we vinden ze niet altijd. Daarin moeten we nog beter en vaster worden”, zo sprak hij zaterdag na het oefenpotje FC Emmen (1-2 verlies). “Wat ik positief vond was dat we veel en goed druk gaven, wij zeker in de beginfase weinig kansen weggaven en dat we een fantastische goal maakten. ”

Prima aanval

Davy van den Berg scoorde zaterdag binnen tien minuten door een prima aanval af te ronden. Uiteindelijk bepaalde oud-PEC-spits Pjotr Parzyszek in de slotfase de eindstand met twee rake kopballen. De middenvelder van PEC Zwolle was afgelopen woensdag ook al een van de doelpuntenmakers tegen Twente. Toen werd het 2-3 en maakte Eliano Reijnders de andere Zwolse treffer.

Jansen had het duel tegen Emmen graag anders ingevuld. Maar een buikgriepvirus verstoorde dat plan compleet. Daardoor werd het oefenduel in overleg met Emmen ingekort naar twee keer een half uur. Vrijdagavond werden twee PEC-spelers ziek, ’s nachts en in de ochtend kwam er nog een aantal bij, onder wie twee leden van de technische staf. Dat betekende een uitgedunde selectie en het invliegen van in totaal zes spelers van de Onder 21.
Met Duke Verduin in de goal en Kenneth Vermeer geblesseerd aan de kant, had PEC zaterdag in Hattem bovendien geen reservekeeper. Aanwinst Younes Namli was zaterdag ook aanwezig, maar bleef aan de kant. Dat gold ook voor Anselmo García Mac Nulty, met de Spaanse verdediger lopen de onderhandelingen nog.

Nieuwe spelers

“Ik heb vandaag ook spelers in actie gezien die eigenlijk niet zouden spelen. De situatie was supervervelend en zorgde ook voor wat onrust, maar het was niet anders. Hopelijk kunnen we maandag met een fitte groep weer aan de slag”, sprak de trainer die nu ruim drie weken met tevredenheid in Zwolle werkt. Met de geblesseerden onder wie Thy, Thomas, Vermeer en Czyborra gaat het volgens Jansen ook de goede kant op. “Ik verwacht ze binnenkort allemaal op het veld. Of er nog nieuwe spelers bijkomen? Dat zou zomaar kunnen.”

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40