Xander Czaikowski verlengt zijn contract bij PEC Zwolle. Links Frans van der Kolk, rechts Meine Breemhaar.
Xander Czaikowski verlengt zijn contract bij PEC Zwolle. Links Frans van der Kolk, rechts Meine Breemhaar. Foto: PEC Zwolle Media

PEC Zwolle directeur Xander Czaikowski verlengt contract

· leestijd 1 minuut Sport

PEC ZWOLLE - Het aflopende contract van algemeen directeur Xander Czaikowski van PEC Zwolle is met twee seizoenen verlengd tot medio 2025. Meine Breemhaar reageert namens het stichtingsbestuur: “Xander heeft het afgelopen jaar goed werk geleverd. Het opnieuw inrichten van de organisatie was één van de belangrijkste doelstellingen die we met Xander hadden afgestemd bij zijn aanstelling. 

“Niet alleen sportief ging het voor de wind, maar ook zakelijk en organisatorisch is het steeds beter gaan lopen bij PEC Zwolle. De businessclub verwelkomde deze zomer veel nieuwe sponsoren en Xander haalde sterke A-merken binnen, die PEC Zwolle bovendien financieel gezien weer helpen bij één van onze andere doelstellingen, het realiseren van een duurzame begroting”, aldus Breemhaar.
“Ook ben ik blij dat met het verlengen van het contract van Xander de continuïteit, ondanks het recente vertrek van technisch directeur Marcel Boudesteyn, gewaarborgd blijft binnen PEC Zwolle. Xander is daarmee voorlopig de enige statutaire directeur.”

Bijzonder

Xander Czaikowski: “Ik ben blij met het vertrouwen vanuit het stichtingsbestuur, maar ook met het vertrouwen dat ik ervaar op de werkvloer van directe collega’s. De liefde voor PEC Zwolle en de drive van alle collega’s om van onze club weer een stabiele eredivisieclub te maken, is heel bijzonder om mee te mogen maken. Het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Van supporters tot sponsoren en van clubvertegenwoordigers tot journalisten.”

“Een topsportorganisatie als deze is volop in beweging en staat midden in de Zwolse samenleving. Het is fijn dat er na aan jaar keihard werken nu rust, stabiliteit en duidelijkheid is. We zijn met elkaar hard bezig om de financiële positie van de club verder te versterken, zodat we op een duurzame manier verder kunnen bouwen aan de ontwikkeling van PEC Zwolle. Daar kijk ik naar uit en ga ik de komende twee jaar ook al mijn energie in steken.”

Morgen online en in de krant een exclusief interview met Xander Czaikowski.

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 5 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 9 uur geleden