Bart van Hintum hier tegen Telstar, blijft bij PEC Zwolle.
Bart van Hintum hier tegen Telstar, blijft bij PEC Zwolle. Archieffoto: Pedro Sluiter

Bart van Hintum blijft bij PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle en Bart van Hintum gaan samen de Eredivisie in. De 36-jarige verdediger heeft zijn aflopende contract met een jaar verlengd met daarbij een optie voor nog een jaar. 

Vorig jaar keerde Van Hintum terug bij zijn geliefde PEC, waar hij dit seizoen in alle opzichten een sterk jaar kende. Met 32 wedstrijden, één goal en negen assists is Van Hintum een belangrijke en stabiele factor in het team. “Hier wil ik mijn laatste jaren spelen.” Dat waren de woorden van Van Hintum toen hij vorig jaar transfervrij overkwam van FC Groningen, toen nog niet wetende of PEC Zwolle in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie zou gaan spelen. 

Van Hintum maakte namelijk onderdeel uit van het team dat historie schreef met het kampioenschap van de Jupiler League in 2012, de winst van de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal in 2014 en het Europese debuut in datzelfde jaar. Een terugkeer naar Zwolle was voor Van Hintum vorig jaar zowel op sportief als privé vlak de beste optie en dat betaalt zich nu uit met de promotie naar de Eredivisie én een nieuw contract.
“Toen ik vorig seizoen op 5 april bij PEC Zwolle tekende, zat de club in een pittige degradatiestrijd verwikkeld. Hoe mooi is het dan dat ik op de kop af dertien maanden later kan zeggen dat we na die pijnlijke degradatie weer terug zijn in de Eredivisie.”


Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47
Afbeelding
Brand bij kledingzaak TrendZ snel onder controle Algemeen 4 mei, 19:31
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29