Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Mevrouw ter Avest bereikt mijlpaal van honderd jaar

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Mevrouw ter Avest heeft vandaag de respectabele leeftijd van honderd jaar bereikt.  Burgemeester Peter Snijders ging op bezoek om haar persoonlijk te feliciteren.

Mevrouw ter Avest is op 22 november 1923 geboren in het Sophia ziekenhuis in Zwolle. Na de lagere school ging ze naar de huishoudschool, zoals vroeger gebruikelijk was voor een meisje. Daarna is ze gaan werken bij V&D als verkoopster. Eerst op de gordijnenafdeling, later op de lederwarenafdeling. 

Het was intussen oorlog, maar daar heeft mevrouw niet zoveel van gemerkt. In die tijd had ze geen fiets en moest ze vier keer per dag een half uur lopen vanaf Dieze-Oost naar het centrum. Tussen de middag had ze een uur pauze, waarin ze thuis warm ging eten.  

In oktober 1945 is mevrouw ter Avest getrouwd. Hierdoor moest ze stoppen met werken, dat was gebruikelijk in die tijd. Ze kreeg twee kinderen; een dochter en een zoon. Jaren later is ze als oproepkracht gaan werken bij C&A. 

Ze is altijd in Zwolle blijven wonen. Haar kinderen zijn uitgevlogen en ze heeft veel opgepast op de kleinkinderen. Zowel mevrouw Ter Avest als haar kleinkinderen vonden dit erg leuk. Als ze weer naar huis ging zeiden ze: “nu al?”. 

Mevrouw heeft twee achterkleinkinderen die inmiddels 22 en 24 jaar zijn. Ze ging vaak met vriendinnen op pad naar het theater, naar musea en op stedentrip. Tot haar 90ste heeft ze altijd gefietst, maar nadat ze een keer is aangereden durfde ze dat niet meer. En tot haar 94ste reisde ze nog altijd met de trein naar haar kinderen. Mevrouw woont nog steeds zelfstandig, doet boodschappen en kookt nog zelf. Sinds een paar jaar heeft ze wel wat meer thuiszorg.

Burgemeester Peter Snijders heeft haar persoonlijk gefeliciteerd

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen gisteren
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13