Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Beekman 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De heer en mevrouw Beekman - Mateboer waren op zondag 27 augustus 60 jaar getrouwd. Wethouder Dorrit de Jong ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Beekman is geboren op 25 april 1940 in Vlaardingen. Mevrouw Beekman-Mateboer is geboren op 16 maart 1939 in Bodegraven. In 1961 is mevrouw Beekman met haar ouders verhuisd naar Vlaardingen waar het echtpaar elkaar heeft ontmoet in de gereformeerde kerk aan de Groen van Prinstererstraat. In 1962 zijn ze verloofd en in 1963 getrouwd in Vlaardingen.

De heer Beekman begon met werken op zijn 14e. Eerst drie maanden bij een betonmaatschappij waar hij de nieuwe havenkaden moest aanleggen voor de loopbruggen van Vlaardingen-Oost. Vervolgens heeft hij gewerkt bij de eerste Ned. Coop.Kunstmestfabriek te Vlaardingen als jongste bediende. Omdat hij op de handelsavondschool zat kon hij overdag gebruiken wat hij s’ avonds had geleerd. Hij werkte op de afdeling Expeditie, Verkoop bijproducten, inkoop van grondstoffen en later verpakkingen. Door de verpakkingen kwam hij in contact met de Wavin te Zwolle en zag hij de ruimte en schoonheid van Overijssel. Hij solliciteerde bij Noury-Baker te Deventer en werd daar hoofd inkoop.

In 1978 is de heer Beekman voor het eerst benoemd tot ouderling in de GKv, nadat hij het jaar ervoor was gekozen tot nieuwe secretaris van het GVP. Zo was hij betrokken bij onder andere de groei van de plaatselijke kerk, de renovatie van de Plantagekerk, de ontwikkeling van Zwolle-Zuid met de Koningskerk en Stadshagen met de Fonteinkerk. Na 2005 heeft hij een aantal jaren gewerkt bij ‘De Verre Naasten’, een onderdeel van de landelijke kerken, die ontwikkelingswerk verrichten in tal van landen. Na 2013 is hij bij de VIAA surveillant voor tentamens bij de diverse disciplines HBO-V, PABO, SW geworden.

Mevrouw Beekman heeft vanaf haar 12e tot 21ste jaar gewerkt bij het Diaconesseziekenhuis in Amsterdam. Voordat ze trouwden heeft ze gewerkt bij de GGD, afdeling schoolartsendienst. Toen ze trouwden is ze gestopt met werken en is ze voor het gezin gaan zorgen. Het echtpaar heeft vijf kinderen dus mevrouw was daar druk genoeg mee. In 1971 zijn ze verhuisd naar Raalte aan de Westdorplaan en keken ze uit op de achterkant van de Nederlands Hervormde kerk en de winkels. Het was een prachtige plek, maar omdat hun oudste kind naar het vervolgonderwijs moest in 1977, zijn ze verhuisd naar Zwolle.

Mevrouw Beekman heeft veel vrijwilligerswerk gedaan in De Esdoorn. Ze werkte daar bij de receptie. Ook thuis zat ze niet stil want vier van de kinderen studeerden elders en kwamen in de weekenden thuis met hun wasgoed. Kortom zij verdient na zoveel jaren een strijk- en wasdiploma!! Want al het wasgoed moest gestreken voor het weer naar de kinderen terugging. Nu kan zij haar liefde kwijt bij de kleinkinderen, die in leeftijd variëren van 2 tot 26 jaar.


Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden