Het ?wij gevoel' van Tabonon Zwolle
Het ?wij gevoel' van Tabonon Zwolle brugmedia.nl

Het ?wij gevoel' van Tabonon Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)
ZWOLLE - Het begon met een kickboksgroepje van tien meiden. Ruim tien jaar later is Tabonon Zwolle onder Hanieh Kamran uitgegroeid tot een sportschool met maar liefst vierhonderd leden.

?Iedereen is welkom bij ons. Wat wij willen? Vechtsport voor iedereen?. De sportschoolhoudster staat zaterdagmorgen in het middelpunt van de belangstelling. Het verbouwde onderkomen aan de Floresstraat wordt officieel geopend, terwijl tevens wordt stilgestaan bij het tienjarig jubileum.

Tussen alle beslommeringen door benadrukt Kamran, die haar sportkledij even heeft ingeruild voor een feestelijk outfit, dat zij het nooit in haar ?uppie' kan. ?We hebben een geweldig team van negentien mensen, waaronder twaalf uitstekend opgeleide trainers.?
Bij Tabonon kan men niet alleen terecht voor kickboksen maar ook voor MMA (een mix van gemengde vechtsporten), crossfit, bootcamp en yoga. Hanieh Kamran, die jaren zelf kickbokste, zag haar droom werkelijkheid worden. ?Van je hobby je werk maken. Dit is mijn passie. Hier geniet ik van. Het is één grote familie.?
Bij de open trainingen tijdens de drukbezochte feestdag gaat het er erg gemoedelijk aan toe. Dat ziet ook Sjoerd Spaander die gemiddeld twee keer in de week komt kickboksen maar ook de handen uit de mouwen stak tijdens de bouw. ?Ik voelde me hier snel thuis. Hier heb je een ?wij gevoel'. De onderlinge band is echt prima.?
De activiteiten blijven overigens niet alleen beperkt tot het recreatieve stelt Hanieh Kamran. ?Iedere week komen wedstrijdsporters uit het noorden en oosten van het land hier naar toe om samen te trainen. Sportiviteit, gezelligheid en kwaliteit is ons motto. We hebben een mooie jeugdafdeling, maar zijn nu bijvoorbeeld ook bezig de ouders van die kinderen te activeren om lekker mee te sporten. Dat is de kracht van Tabonon.?