Acute verloskunde Meppel verhuist naar Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Het regiomaatschap Gynaecologie heeft woensdag bekend gemaakt om per 1 juli 2012 alle acute verloskundige zorg in de regio Meppel en Zwolle te concentreren in Zwolle. Belangrijkste reden die aangedragen wordt is om zo voor moeder en kind kwalitatief goede en veilige verloskundige zorg te kunnen garanderen in de regio´s Zwolle en Meppel. Dit wordt bereikt doordat het gehele behandelteam 24 uur per dag aanwezig is in het Zwolse ziekenhuis.

Het betekent ook dat elke zwangere die al in het ziekenhuis ligt in geval van spoed binnen 15 minuten haar kind kan krijgen. Deze situatie is in Meppel niet te realiseren. In het Meppeler Diaconessenhuis worden wel de poliklinische spreekuren voor verloskundige zorg, (operatieve) gynaecologische zorgen fertiliteitszorg uitgebreid. De concentratie van acute verloskundige zorg in Zwolle vindt plaats onder de voorwaarde dat de ambulancezorg in de regio Meppel zo is ingericht dat in geval van spoedvervoer een zwangere vrouw binnen 45 minuten in een ziekenhuis kan zijn.

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 15 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 22 uur geleden