Afbeelding
Pedro Sluiter

Platina huwelijk in Engelse Werk

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – 60 jaar wordt als speciaal gezien, maar 70 jaar getrouwd is toch wel erg bijzonder. Reden voor burgemeester Henk Jan Meijer om op zondag 25 oktober, de dag dat Gerrit Rotman en zijn vrouw Annigje Rotman – Vinke hun 70-jarig huwelijk mochten vieren, de twee te bezoeken.

Meijer was omstreeks 14.00 uur in uitspanning ‘Het Engelse Werk’ om hen te feliciteren. Gerrit Rotman, is geboren op 9 maart 1922 in de gemeente Sleen. Annigje (Annie) Vinke zag het levenslicht op 11 januari 1924 in Nieuw Amsterdam in de gemeente Emmen. Ze hebben elkaar op een kerst-dansavond ontmoet en zijn in de Emmen getrouwd. Na het trouwen zijn ze bij de oma van meneers kant ingetrokken in Nieuw Amsterdam. Voor het huwelijk heeft Gerrit Rotman in de Tweede Wereldoorlog twee jaar in de mijnen gewerkt als dwangarbeider in Bad Grund. Annigje Rotman – Vinke heeft met veel plezier gewerkt in hotel Almelo.

Kinderen

Het stel heeft drie kinderen. Wim (1946), Lucy (1947) en  Gertie (1949). Ook hebben ze vier kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar en één op komst. Meneer en mevrouw Rotman zijn redelijk gezond maar wonen helaas  vanwege dementie in Het Zonnehuis. Tijdens hun actieve leven mocht Gerrit Rotman graag vissen, kaarten, biljarten en lezen. Annigje Rotman deed veel aan handwerk. Samen hebben ze veel gewandeld en gefietst. Veel gereisd hebben ze ook. Binnen Europa en daar buiten. Tijdens een van hun reizen kwamen ze terecht in een Engelse pub. Een goede plek voor gezelligheid, een drankje en een dans. Annigje Rotman kwam echter niet aan de beurt die avond. Er was een oudere dame die telkens met Gerrit wilde dansen. Ze konden er beiden om lachen.           

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 15 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 23 uur geleden