Afbeelding

Toekomstige Stadkamer geeft zich bloot met ‘het leegste moment’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Het gebouw is helemaal gestript en heeft tegelijkertijd de aanpassingen ondergaan die maken dat je het nu nog goed moet aankleden. De toekomstige Stadkamer aan de Zeven Alleetjes, uitkijkend op de Burgemeester van Roijensingel, gaf zich dinsdagmiddag bloot.

Nadat wethouder Jan Brink en directeur Astrid Vrolijk-de Mooij met een officiële handeling de start van de grote verbouw hadden gegeven, was er een rondleiding voor genodigden en de pers. Voor wie desondanks moeite had zich een beeld te vormen van hoe het er straks gaat uitzien, had architect Wilco Meenhorst van JHK Architecten tekeningen bij zich van het eindresultaat. “Het is gebruikelijk om het hoogste punt van een bouw te markeren. We hebben ook wel eens het diepste punt gevierd. Dit is echter het leegste moment”, aldus de architect uit Zeist en oud-Zwollenaar. De Stadkamer heeft straks onder andere de functie van bibliotheek met de afdeling lezen en lenen. Het gebouw verenigt de functies van informatie, taal en kunst in zich. De Stadkamer ontstond in 2015 uit een samenwerking tussen bibliotheek Zwolle, Kunstencentrum Muzerie en Kunst&Zo.

Inspirerend

Het leegste moment, zoals Meenhorst het omschrijft, vonden de genodigden erg inspirerend. De indeling van het gebouw is gemaakt, de infrastructuur ligt er en je kunt je een goed beeld vormen van de highlighst die het gebouw in zich heeft. Een van de opvallendste is het centrale gedeelte, helemaal bovenin afgesloten met een plafond met vier karakteristieke vensters. Bijzonder is dat een aantal objecten in de Stadkamer wordt vormgegeven door studenten van Cibap en Deltion. Dat wil zeggen dat zij ontwerpen hebben gemaakt die door een architect van JHK Architecten worden geïntegreerd in het gebouw als een eenheid.

Hoewel De Stadkamer al erg content is met hoe het er gaat uitzien, kan het altijd mooier. Om het gebouw een meer dan basale uitstraling te geven wordt er gekeken naar manieren van geldwerving om het net dat beetje extra te geven. Middels een crowd funding-actie na de zomervakantie wil de Stadkamer functies en voorzieningen gesponsord krijgen die anders niet realiseerbaar zijn.

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 15 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 23 uur geleden