Afbeelding
Joop van Putten

Vuurvogel brengt met 'Carmen' een educatief concert

Algemeen

BINNENSTAD - Voor de vierde keer speelt Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel een klassieker voor het basisonderwijs in Zwolle. Er worden op 21 maart 2017 twee voorstellingen in Theater de Spiegel gespeeld met het muzikale verhaal 'Carmen' van Georges Bizet.

JanpieterBoudens vertelt met een twist het verhaal over de zigeunerin Carmen uit Sevilla. Het jeugdsymfonieorkest speelt de bijbehorende muziek, de kinderen in de zaal hebben een actieve rol. Het orkest is drie jaar geleden begonnen, naast de reguliere optredens, met de organisatie van educatieve projecten voor basisschoolleerlingen. Doel is vooral om jonge kinderen vertrouwd te maken met klassieke muziek én om ze te stimuleren zelf een instrument te gaan bespelen. In de periode voorafgaand aan het concert gaan de orkestleden op bezoek bij de deelnemende basisscholen om twee lessen te geven aan de leerlingen. In deze lessen vertellen ze over het orkest, ze laten de verschillende instrumenten zien en horen én ze studeren liedjes in die bij de voorstellingen door iedereen kunnen worden meegezongen. Scholen kunnen zich voor 1 december per mail aanmelden via het secretariaat van de Vuurvogel: tinekevandevliet@gmail.com. Ook niet-basisschoolleerlingen zijn welkom: kaarten á 10 euro en zijn te bestellen via ww.zwolsetheaters.nl. Kijk voor meer informatie op de website: www.vuurvogelonline.nl.

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 15 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 23 uur geleden