Afbeelding

Kalknagels, hoe kom je er van af?

Partnerbijdrages

‘Kalknagels’ of schimmelnagels worden ze in de volksmond genoemd: ontsierende, dikke geelwitte of geelbruine nagels. Op zich zijn kalknagels onschuldig. Maar behandeling vergt een lange adem.


WAT IS EEN KALKNAGEL?
Een kalknagel is het resultaat van een schimmel die de nagel binnendringt en daar een infectie veroorzaakt. Iedereen kan een kalknagel krijgen. De kans is groter in vochtige ruimtes, omdat de schimmel die kalknagels veroorzaakt daar meer voorkomt. Heb je een scheurtje in je nagel, dan dringt de schimmel gemakkelijker binnen. En net als andere infecties slaat ook deze schimmelinfectie
eerder toe als je een verminderde weerstand hebt.


VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN
Behandeling van kalknagels is intensief en duurt minstens een jaar. De nagel moet dun gemaakt worden, waarna je hem dagelijks moet behandelen met een antischimmeltinctuur of zalf. Je kunt ook voor laserbehandeling kiezen. Belangrijk: behandel ook je sokken en schoenen.


KALKNAGELS VOORKOMEN
• Draag in zwembaden, sauna’s en andere natte ruimtes altijd slippers
• Houd je voeten droog en verzorg ze goed
• Zorg voor een gezonde leefstijl

Kom je niet van je kalknagels af? Of heb je andere klachten aan voet, enkel, knie, heup of rug? Maak een afspraak bij het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Bij ons vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen.
In deze column beantwoorden we elke maand een vraag over een voet- of bewegingsklacht of over het verbeteren van sportprestaties.
Heb je ook een vraag? Mail hem naar info@voetenbeweging.nl

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 15 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 23 uur geleden