Afbeelding

Officiële opening beachveld op Sportpark Marslanden

Sport

ZWOLLE - Met een praatje en een volleybalopslag van sportwethouder Rene de Heer is vanmiddag het beachveld op Sportpark Marslanden geopend.

Gedurende de dag werden er clinics gegeven aan basisscholen. Drie verschillende sporten kwamen aan bod: volleybal, handbal en rugby. Profspeler van Topvolleybal Zwolle, Jelle Hilarius, verzorgde de volleybalclinics. Het zand van het beachveld is afkomstig van de WK Beachvolleybal wat in 2015 onder andere plaats vond op het Marktplein in Apeldoorn.

Het veld ligt er inmiddels al een jaar, maar werd door de verwilderde omgeving nog niet klaar geacht voor een officiële opening. "De bossages en het hekwerk zijn opgeknapt. Het zag er wat oud, verwilderd uit", zegt sportparkmanager Robert Bonsink. "De wens is dat er nog een ballenvanger komt."

Verschillende sporten worden al regelmatig beoefend op het beachveld, zoals rugby, korfbal, voetbal, frisbee en volleybal. "Sinds vorig jaar traint Hanze Beachvolleybal er bijvoorbeeld de hele zomer twee keer per week, plus vier, vijf toernooidagen. Overdag zijn er clincs voor het onderwijs. Er wordt veel gebruik gemaakt van het veld", weet Bonsink.

Lees volgende week een verslag in De Swollenaer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding