Afbeelding
Ellen la Faille

Nacht van de Nacht Zwolle trekt 250 bezoekers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - In Doepark Nooterhof is zaterdagavond de Zwolse Nacht van de Nacht gehouden. Het was de tiende keer dat de Milieuraad Zwolle dit evenement organiseerde. Zo'n 250 bezoekers hebben de weergoden getrotseerd en de Nooterhof bezocht.

Hans de Graad, voorzitter van de Milieuraad, heette de bezoekers welkom. Hij onderstreepte in zijn welkomstwoord het belang van het duister voor mens en dier. Ook wethouder Michiel van Willigen benadrukte de waarde van de duisternis. Zo ervaren zijn kinderen dat hun kat 's nachts in het donker het actiefst is. Van Willigen verklaarde de avond voor geopend met het uitdoen van een lamp, waarna hij werd verrast met een korte theateract.

De provinciale Natuur en Milieufederaties hebben de Nacht van de Nacht in het leven geroepen om het belang van duisternis voor mens en dier onder de aandacht te brengen en op de politieke agenda te zetten. Landelijk was het de dertiende editie. In heel Nederland werden meer dan vierhonderd activiteiten georganiseerd. Mede dankzij de Nacht van de Nacht hebben bedrijven en gemeenten allerlei maatregelen. Zo heeft een aantal bedrijven op industrieterrein de Hessenpoort, waaronder Wehkamp, Zehner group en Rova, de verlichting gedoofd.

In de Nooterhof waren zaterdagavond tal van 'duistere' activiteiten te doen. Bezoekers konden een theatervoorstelling zien over de zussen Aurora en Nocta, de brengers van licht en duisternis op aarde, van D3ISK Theater Producties. Ook konden ze een labyrint lopen en was er een Escape Room in de open lucht. Verder viel er te ontdekken wat er zoal in braakballen van uilen zit, konden bezoekers een lampion maken, spelletjes in het donker doen en leren over egels en vleermuizen.

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 15 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 23 uur geleden