Afbeelding

Man hoort celstraf voor ontucht met minderjarige in Nooterhof

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Voor het ontucht plegen met een minderjarige heeft de 21-jarige Jeffrey N. dinsdag tien maanden cel gekregen, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De man wist dat het meisje minderjarig was.

Haar ouders roken onraad toen ze berichten lazen op de tablet en telefoon van de 12-jarige. “Sorry dat ik je soort van verkrachtte”, schreef N. in een van de berichten. Hij had het meisje via social media leren kennen. Ze spraken af in park Nooterhof in de zomer van 2016. Het meisje was toen nog maar net van de basisschool af. Ze moest alleen op de afspraak komen en mocht niemand meenemen. Dreigend schreef de man haar dat hij 'een gun' mee zou nemen. Het bleef uiteindelijk bij die ene afspraak.

Volgens de rechters wist de man dat hij een zeker overwicht had op haar. Ondanks haar leeftijd “koos hij er toch voor om haar lichamelijke integriteit ernstig te schenden voor zijn eigen lustbeleving''. Pas nadat haar moeder het voorval ontdekte, is het naar buiten gekomen. De verdachte heeft bekend maar wilde op de zitting niet uitgebreid op het gebeuren ingaan. Volgens de rechters kwam zijn spijtbetuiging weinig oprecht over. De officier van justitie had om achttien maanden cel waarvan acht maanden voorwaardelijk gevraagd. De rechters vonden dit te zwaar omdat N. niet eerder voor een dergelijk feit veroordeeld is. Naast de celstraf is hij ook veroordeeld tot het betalen van 1.500 euro schadevergoeding aan het slachtoffer.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34