Afbeelding
Pedro Sluiter

Kinderlokker die kinderrijke buurten afstruinde krijgt celstraf

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 36-jarige man uit Hoogeveen is veroordeeld tot negen maanden celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij pleegde ontucht met minderjarige meisjes in Zwolle die hij wist te lokken met snoep.

Uit verveling omdat het restaurant waar hij werkte in maart vorig jaar door de coronacrisis dicht moest, ging Tim van E. uit Hoogeveen rondjes rijden in zijn auto, zo zei hij twee weken terug op de zitting. Hij zocht seksuele spanning en die vond hij door jonge meisjes naar zijn auto te lokken. In april vorig jaar reed hij door Stadshagen, op zoek naar minderjarige meisjes, zo zei hij zelf. Eind maart of begin april werd aan de Bachlaan een meisje opgepikt met een auto. Terwijl zij naast hem zat, stopte hij verderop. Ze mocht pas uitstappen als hij aan zijn geslachtsdeel zat en daarna bevredigde hij zichzelf.

Doelbewust

Tussen februari en april benaderde hij zeker vier meisjes in de leeftijd tussen de acht en elf jaar oud in de wijken Stadshagen en Holtenbroek en in Apeldoorn. Van E. heeft een deel van de feiten bekend. In zijn babyblauwe auto reed hij vanuit Hoogeveen naar Zwolle en later ook naar Apeldoorn. Volgens de rechtbank ging hij doelbewust op pad om minderjarige meisjes te vinden aan wie hij zijn geslachtsdeel kon tonen.

Geruchten

De man heeft met zijn handelen de onbevangenheid en onschuld van de meisjes ernstig geschaad, zo oordeelde de rechtbank. Daarbij heeft hij de gevolgen voor deze kinderen niet voor ogen gehad. “De verdachte heeft daarnaast ook de grootste angst van de ouders van de slachtoffertjes waargemaakt namelijk dat hun kinderen niet veilig op straat of op het schoolplein konden spelen.” Wekenlang gonsde het van de geruchten over zijn babyblauwe auto. Ook moet de man zich laten behandelen voor zijn seksuele stoornis. Tegen de man was een jaar cel waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30