Afbeelding

Column Papje

Rondje Swolle

Er zit nog steeds forse groei in de horeca. De bedrijfstak is dan ook dringend op zoek naar personeel. Door groei en verloop zijn de komende vijf jaar tienduizenden mensen extra nodig, in de bediening en koks. Vorige week was er een landelijke actiedag om werken in de branche te promoten.

Ook vorige week werd bekend dat op de Grote Markt de gerenommeerde lederwarenzaak van Beek de winkel sluit. ‘We hebben de laatste jaren het plein zien veranderen in een horecaplein’. Tostizaken, lunchrooms en terrassen’ merkte Van Beek op. Horeca in plaats van Retail dus. In hun zaak komt nu waarschijnlijk ook een horecabedrijf. We zien het regelmatig: leegstaande winkelpanden worden gevuld met horecazaken en zo ontstaat er steeds meer een overaanbod aan horeca. ‘Het wachten is op de volgende economische tegenwind en er vallen weer gaten in de winkelstraten’ aldus landelijk voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland onlangs.

Gemeenten pas op voor ‘overkill’ luidde zijn waarschuwing. Gaat ons land dan ooit Groot Brittannië achterna? Daar vallen steeds meer gaten in de binnensteden. Ooit sloten winkels er hun deuren en werden de leegstaande panden opgevuld met horeca. Vijfentwintig zaken van bekende TV-kok Jamie Oliver zijn nu failliet. Al eerder kwamen bedrijven als Gourmet Burger Kitchen, Carluccios en Prezzo in de problemen. Weer gaten in de Britse steden dus!

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 15 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 23 uur geleden