Jacco Wynia brengt ‘Climate Changes’ naar de Statenzaal

Algemeen

BINNENSTAD - Componist Jacco Wynia brengt het thema klimaatverandering wel heel dichtbij huis met nieuwe muziek en een optreden in de Staenzaal aan de Diezerstraat op 22 november.

‘Climate Changes’ is de titel van de nieuwe EP van neo-klassieke componist, pianist en multi-instrumentalist Wynia. Op vrijdag 22 november brengt hij stukken van de nieuwe EP en zijn eerder uitgekomen albums ‘Discomfort’ (2019) en ‘Miramare’ (2017) ten gehore. Het pianoconcert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 9,50 euro.

Het onderwerp klimaatverandering brengt Wynia, samen met animator Bram Knol, tot leven in beeld en geluid. De ‘Climate Changes’ EP wordt gevormd door het drieluik ‘Strong Coming’, ‘Climate Changes’ en ‘No Way Round’ die Knol verwerkte in de ‘Climate Changes’ animatievideo. Wynia licht toe: “’Climate Changes’ is geen eindeloze discussie zoals we die maar al te vaak tegenkomen, maar gewoon muziek en beeld die het thema tastbaar maken, zodat de waarnemer zelf kan voelen wat het met hem/haar doet.”

'Muziek gaat voor mij over verbinden. Verbinden met elkaar, met de natuur, en met jezelf'. Dit is het eerste wat de lezer opvalt wanneer die op de website van Jacco Wynia terechtkomt. Dit wordt tastbaar op verschillende manieren: door de videoclips en foto's die zijn gemaakt van pianospel in de natuur én door een persoonlijke videoserie over het thema 'discomfort'.

Bezoek voor meer informatie en kaartverkoop: https://www.hedon-zwolle.nl/voorstelling/26888/jacco-wynia.

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 15 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 23 uur geleden