Afbeelding
Foto: Arnold Reyneveld

Organisaties zetten tijdens event álle vrijwilligers in het zonnetje

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - ZwolleDoet!, WijZ Welzijn, SportService Zwolle en SamenZwolle hebben voor woensdagavond 25 november het jaarlijkse vrijwilligersevent georganiseerd. Dit keer gebeurt dat voor het eerst digitaal. Doel is álle vrijwilligers in Zwolle te bedanken en hen te waarderen voor hun inzet van het afgelopen jaar.


"Ieder jaar vindt er een groot vrijwilligersfestijn plaats waarbij samenkomen en elkaar ontmoeten centraal staat", melden de vier organisaties. "Dit jaar moet het vanwege de richtlijnen rondom het de verspreiding van het coronavirus anders. Alsnog belooft het een gezellige avond te worden met muziek, cabaret, een pubquiz én de uitreiking van de Veerkrachtsprijs."

Live stream

Het vrijwilligersevent wordt live gestreamd vanaf de Nieuwe Buitensociëteit. Hier is een aantal genodigden aanwezig, waaronder afgevaardigden van de organisaties die zich hebben aangemeld voor de Veerkrachtsprijs. Vrijwilligers kunnen thuis digitaal deelnemen aan het programma, voor een verrassingspakketje met wat lekkers wordt gezorgd. Dit kan worden afgehaald tijdens een feestelijke drive through bij Hedon (op = op).

Aanmelden

Iedere Zwolse vrijwilliger is welkom. Aanmelden kan via www.zwolledoet.nl/vrijwilligersevent2020. Geen mogelijkheid om digitaal in te schakelen? Neem dan contact op met ZwolleDoet! via info@zwolledoet.nl.

Veerkrachtsprijs

Toen de coronacrisis uitbrak, werd een enorm beroep gedaan op creativiteit en het vermogen te vernieuwen binnen vrijwilligersorganisaties. Nu, een half jaar verder, wordt duidelijk dat het ‘oude normaal’ voorlopig niet terugkomt. Organisaties kunnen plannen en ideeën indienen waarmee zij van waarde blijven voor de doelgroep, op een coronaproof manier. Er is onder meer een geldprijs van 1.000 euro te winnen. Ideeën kunnen uiterlijk tot 23 oktober worden ingediend via www.zwolledoet.nl/veerkrachtsprijs2020.

Programma

De inloop voor het programma is van 19.00 tot 19.30 uur met muziek van Henk & Mick. Volgens de organisatoren hét moment om thuis klaar te gaan zitten, nog even wat te drinken in te schenken en wat lekkers te pakken. "Geniet ondertussen van muziek van Zwols zangduo Henk & Mick, bekend van The Voice Senior."

Muziek

Milou van Elburg, eigenaresse van Emfy, verricht om 19.30 uur de opening. Van Elburg is innovatiecoach, spreker, trainer en consultant. Ze helpt bedrijven om tot ideeën te komen, deze te testen en vervolgens te laten groeien. De opening wordt afgesloten met muziek van singer-songwriter duo Micah & Julia.

Wethouder Klaas Sloots en burgemeester Peter Snijders heten vervolgens iedereen om 19.45 uur welkom.

Cabaret


'Bovenste knoopje open' trapt om 20.00 uur de eerste sessie af. Het is een gezelschap dat zich richt op cabaret en muziek. Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp zijn samen met hun band artist in residence van Zwolse Theaters en geloven dat kunst kan bijdragen aan verbinding tussen de meest verschillende mensen. Deelnemers kunnen genieten van hun boodschap, in woord en klank.

Om 20.15 uur verschijnt Wichert aan het Rot in de tweede sessie als 'Spreker in 't Zwols' ten tonele. Hij zet zich in voor de ouderen in Westenholte en weet (bijna) alles over vrijwilligerswerk. In zijn vrije tijd houdt deze bekende Zwollenaar zich ook bezig met cabaret. Speciaal voor de Zwolse vrijwilligers voert hij in deze sessie een stuk op.

Winnaars

Sessie 3 om 20.30 uur bestaat uit een workshop Dans & Sport, gevolgd door sessie vier om 20.45 uur met een Pubquiz. De winnaars van de Veerkrachtsprijs worden vervolgens om 21.00 uur bekendgemaakt.

Gezamenlijk, zowel digitaal als op locatie, wordt het event van 21.20 tot 21.30 uur afgesloten.

Informatie

Zie voor meer informatie over het event www.zwolledoet.nl/vrijwilligersevent2020 en www.zwolledoet.nl/veerkrachtsprijs2020 over de Veerkrachtsprijs.

'Er is onder meer een geldprijs van 1.000 euro te winnen'

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren