Leon Schaap (student Deltion Beveiliging), Maarten van Esch (Politie Zwolle West), Tenysha van Ockenburg (student Deltion), Linda Peters (docent Orde & Veiligheid Deltion), Jeroen Nagelmaeker (voorzitter winkeliersvereniging) en Marc Hüsen (Trigion Beveiliging).
Leon Schaap (student Deltion Beveiliging), Maarten van Esch (Politie Zwolle West), Tenysha van Ockenburg (student Deltion), Linda Peters (docent Orde & Veiligheid Deltion), Jeroen Nagelmaeker (voorzitter winkeliersvereniging) en Marc Hüsen (Trigion Beveiliging). Arjan Alderliesten

Fietsverbod moet winkelcentrum Stadshagen veiliger maken

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De winkeliers van Stadshagen vierden donderdag dat ze een vierde KVO-ster in de wacht hebben gesleept. KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. De winkeliers werken hiervoor al jaren samen met diverse partijen die ervoor zorgen dat het winkelcentrum schoon, heel en veilig blijft.

Denk hierbij aan onderhoud, (brand)veiligheid, overlast en criminaliteit. Jeroen Nagelmaeker, voorzitter van de winkeliersvereniging, reikte het certificaat van de vierde KVO-ster uit aan de partijen die ervoor zorgen dat het winkelcentrum nog veiliger wordt en blijft: politie, brandweer, beveiliging en beheer. Alleen door samenwerking van alle betrokken partijen kon dit succes volgens de voorzitter worden bereikt.

Fietsverbod

Maar er is volgens Nagelmaeker nog meer verbetering mogelijk. Donderdag is ook officieel het fietsverbod in winkelcentrum Stadshagen van kracht. Fietsen mag uiteraard niet op de stoep en dus ook niet in het winkelcentrum. Toch ervaren bezoekers regelmatig overlast van fietsers en scooters. En het parkeren van de fiets in het winkelcentrum is ook niet toegestaan. Al enkele jaren worden (brom)fietsers vriendelijk verzocht om af te stappen en hun (brom)fiets te parkeren op de parkeerplekken, maar dat valt niet altijd in goede aarde.

Bord

Studenten Beveiliging van Deltion spreken mensen hierop aan en dat heeft wel wat geholpen, maar nog niet afdoende volgens Nagelmaeker. “Ze kregen onder andere regelmatig de reactie, ‘Maar daar hangt ook geen bord’. Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Er hangen nu aan weerszijden van de Wade fietsverbodsborden. In het uiterste geval kunnen de politie en BOA’s nu handhavend optreden.”

Voetgangersgebied

Stadshagen wil het fietsen naar het winkelcentrum zeker niet ontmoedigen en daarom zijn er veel parkeerplaatsen voor fietsers aangebracht naast de plekken waar winkelwagentjes kunnen worden gepakt en teruggezet. Mensen die slecht ter been zijn, mogen bij wijze van uitzondering hun fiets meenemen naar de fietsparkeerplaatsen bij Albert Heijn en Jumbo Nagelmaeker, maar vol is vol. “De Wade is een voetgangersgebied waar iedereen elkaar goed moet kunnen passeren en waar men - zeker in deze tijd - voldoende afstand van elkaar moet kunnen houden”, aldus Nagelmaeker.

Zie voor meer informatie www.winkelcentrumstadshagen.nl.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden