Afbeelding
Foto: Alie de Vries

Vriendinnen Huisman en Huisman brengen dichtbundel uit

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Alie de Vries)

ZWOLLE - Monique Huisman en Titia Huisman zijn al dertien jaar vriendinnen. Ook voor hen veranderde de coronatijd het levensritme. Het stimuleerde hen een lang gekoesterde wens te realiseren. Onder de naam Huisman en Huisman geven ze samen een boekje uit met korte gedichten en minimalistische foto’s uit. De dichtbundel verschijnt op 31 oktober.

Monique Huisman is actief in de theaterwereld. Veel mensen kennen haar onder meer als één van de Pauwergirls, maar ze schrijft ook al jaren korte gedichten. Titia Huisman is grafisch vormgever en houdt zich bezig met productontwerp.

Natuur

Beide zijn grote liefhebbers van de natuur. ”Ik wandelde altijd al graag maar door de corona ben ik het nog veel meer gaan doen. Ook samen met Monique. Tijdens het wandelen zie je veel meer details. Zo staat er een foto in de bundel van een plantdetail die ik heb gemaakt in Park de Wezenlanden. Ik wil de foto’s zo mooi mogelijk maken. Uitgangspunt is ‘Less is enough’ zaken tot de essentie terugbrengen om de schoonheid te benadrukken”, aldus Titia.

Mooier

“Ik maak al van jongs af aan gedichten”, zegt Monique. “Veel zeggen met weinig woorden, daar heb ik plezier in. Inspiratie daarvoor haal ik uit van alles. Als ik uit het raam kijk, kan ik al geïnspireerd raken. ‘De kunst zit hem in alles als je de schoonheid maar ziet’ is een tekst die in de bundel staat. Zo sta ik in het leven. Kunst maakt alles mooier. Ook in lastige tijden als deze.”

Papiersoorten

“Beide hebben we veel plezier in ons werk. Maar daarbij moeten we rekening houden met allerlei zaken. Bij het maken van deze bundel hebben we alleen gedaan wat we zelf mooi vinden. Zo hebben we voor deze bundel allerlei verschillende papiersoorten gebruikt om ook de tastzin te verrassen. Dat is zakelijk gezien misschien onhandig, maar we wilden geen enkel compromis sluiten”, zegt Monique.

Trots

“We hebben alleen maar gemaakt wat we zelf wilden maken. Natuurlijk hopen we dat er veel mensen zijn die het ook mooi vinden maar deze bundel is puur een creatief proces wat uit onszelf komt. Daarom ligt dit project ons ook zo na aan het hart. We zijn er trots op.”

Bestellen

Geïnteresseerden kunnen de bundel bestellen in de winkel van Busch & Van der Worp aan de Vechtstraat. Daar is op 31 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur een signeersessie. Monique en Titia zijn verder op Instagram te vinden als @mooszinnen en @missantenna. Via DM is de bundel ook daar te bestellen of via Bol.com.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43