Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Chinese begraafplaats Zwolle gaat uitbreiden

Algemeen

ZWOLLE – Een aannemer begint maandag met de uitbreiding van de Chinese begraafplaats op Kranenburg. Daarmee wil de gemeente inspringen op de grote landelijke belangstelling vanuit de Chinese gemeenschap.

Bij de aanleg in 2014 is met de Chinese gemeenschap afgesproken de begraafplaats in twee fasen aan te leggen en met de tweede fase te beginnen zodra tweederde van de graven is uitgegeven. Dat was in 2019 het geval. Vijfentachtig procent van de 230 graven is toen uitgegeven. Deze graven zijn nog niet allemaal in gebruik. In de Chinese gemeenschap is het de gewoonte om al bij leven een graf te kopen. Het graf wordt dan vaak al ingericht bij een monument. 

Aanleg

Met de aanleg van de tweede fase krijgt de begraafplaats een groene wal, zodat het terrein vanaf de Kranenburgweg niet zichtbaar is. Dit is in lijn met het Masterplan Kranenburg. De werkzaamheden duren tot eind maart 2021. Vanaf april 2021 kan in het nieuwe gedeelte worden begraven. Het aanplanten van groen gebeurt in het najaar van 2021 en het voorjaar van 2022.

Tradities

De begraafplaats is, in nauw overleg met de Chinese gemeenschap, zo ontworpen dat er volgens Chinese tradities begraven kan worden. De begraafplaats ligt op een zonnig en licht deel van het terrein en alle graven hebben uitzicht over de vijver die op termijn wordt vergroot. Verder is er een pagode en een urnenmuur. In het nieuwe gedeelte komt een wierrookvat en een vuurschaal.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14