Afbeelding
Pedro Sluiter

OM eist cel en tbs voor brandbommen tegen woning in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Tegen een 28-jarige Zwollenaar is donderdag dertig maanden cel en tbs met voorwaarden geëist. Het Openbaar Ministerie houdt Melvin H. verantwoordelijk voor het gooien van brandbommen in maart 2019.

Op 29 maart dat jaar sneuvelde een ruit op de eerste verdieping van een woning aan de Berkumstraat in Zwolle. De steen werd gevolgd door een molotovcocktail. Er brak kort brand uit, waarbij het voornaamste slachtoffer de hond van de bewoner was. Die raakte zwaargewond en overleed uiteindelijk aan de opgelopen verwondingen. Melvin H. maakte alleen de brandbommen voor de brand op de 29ste, zei hij donderdag in de rechtszaal. Zijn opdrachtgever, volgens het Openbaar Ministerie de 32-jarige medeverdachte Danny R., wilde dat hij brand zou stichten in de woning.

Ruzie

Maar H. weigerde, waarna de opdrachtgever het zelf deed. De officier van justitie gelooft dit niet. Volgens het OM was het wel degelijk H. die de brandbommen naar binnen gooide. De schade in de woning was aanzienlijk en er was ook gevaar voor het leven van de buurvrouw die op dat moment op bed lag. De bewoner van de woning waarop de aanslag is gepleegd, wil zeker 3.500 euro smartengeld van H. Hij heeft eerder al gezegd dat de aanleiding voor de aanslag vermoedelijk een ruzie over een relatie was.