Afbeelding

Stadkamer leent ‘mensen’ uit in plaats van boeken

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De tweede online editie van Human Library wordt gehouden op 10 december. Die dag leent Stadkamer geen gewone boeken uit, maar mensen met een verhaal. Iedereen kan die avond een van de circa 10 ‘boeken’ lenen voor een kort gesprek. 

“Gewoon uit nieuwsgierigheid of omdat je wilt weten of datgene wat je altijd dacht, wel klopt. Een uitdaging, zowel voor de boeken als de leners”, aldus de Stadkamer. Vanwege de maatregelen rond de coronacrisis is dit een online editie. Het enige wat men nodig heeft is een laptop of mobiele telefoon en een goede verbinding. Meedoen is gratis, wel vooraf opgeven.

“In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Huiselijk geweld en geadopteerd zijn enkele titels van boeken die klaar staan om hun verhaal te delen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden. Durf jij het aan om je vooroordeel te ontmoeten?”, schrijft de Stadkamer in een persbericht.

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Inschrijven voor een gesprek kan via de link www.thehumanlibrary.nl/agenda/10dec
Daar staan ook de boeken waar mensen mee kunnen spreken en de voorwaarden voor het gesprek. Een gesprek duurt 20 minuten en er zijn twee rondes. De Stadkamer: “Wacht niet te lang want vol is vol.”

Enrico Kolk

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02