Afbeelding
Foto: Eigen foto

Wethouder Schuttenbeld sluit zonnepanelen aan

Algemeen

ZWOLLE - Wethouder Monique Schuttenbeld (energietransitie) heeft maandagmiddag nieuwe zonnepalen aangesloten bij bewoners aan de Meppelerstraatweg in de Wijk Dieze-Oost. Zij huren deze panelen voor een gunstig tarief van het Coöperatief Wijbedrijf Dieze dankzij een subsidie van de gemeente.

De wethouder: “Ik steun het zonnepanelenproject voor Dieze Oost van harte; het is heel goed dat zo’n initiatief uit de wijk komt, zo werken we echt samen aan een aardgasvrij Zwolle.” Het aanbod loopt nog tot 18 december. Al meer dan honderd bewoners hebben ervan gebruik gemaakt. In de subsidiepot zit nog geld voor negentig bewoners. Silvia Overbeek, bewoner van Dieze en bestuurslid van het WijBedrijf: “het bezoek van de wethouder is ook een oproep aan de bewoners van Dieze-Oost: ‘laat deze mooie kans niet liggen’.”

Projecten

Het WijBedrijf Dieze is een non-profit organisatie die in 2015 is opgericht voor en door bewoners om de wijk vooruit te helpen. Het Wijbedrijf doet projecten op het gebied van energiebesparing, werkgelegenheid en leefbaarheid, zoals bijvoorbeeld de Dierenwijde, de Weggeefwinkel en het zonnepanelenproject. Bewoners die zonnepanelen huren, voor 41 euro per jaar, worden automatisch lid van het WijBedrijf. Zo steunen ze ook de andere projecten én kunnen ze meedenken over nieuwe projecten waarvan Dieze beter wordt.

Subsidie

Het zonnepanelenproject is niet het enige project van het Wijbedrijf Dieze op het gebied van duurzaamheid. Dankzij een subsidie van de Rijksoverheid kunnen bewoners via het Wijbedrijf een energiescan laten doen of gratis kleine besparende materialen bestellen, zoals tochtstrips of een brievenbusborstel. Ook kunnen bewoners van de Wijk Dieze zich aanmelden voor een energiescan. Dat gaat allemaal via www.wijbedrijfdieze.nl.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden