Afbeelding
Foto: Eigen foto

Breezicht Noord krijgt vier nieuwe plekken voor woonwagens

Algemeen

ZWOLLE - Het college van burgemeester en wethouders wijst vier nieuwe plekken voor woonwagens aan in de nog te bouwen woonwijk Breezicht Noord in Stadshagen. Dit voorstel volgt uit het behoefteonderzoek onder de woonwagenbewoners.

Het college ziet het aanwijzen van de eerste vier nieuwe plekken als een begin voor het invullen van de opdracht waarvoor Zwolle staat. De gemeente meldt de behoefte de komende jaren in de gaten te blijven houden.

Woonvorm
De gemeenteraad heeft in de Woonvisie (2017) de wens uitgesproken om bijzondere woonvormen, zoals de woonwagens, ruimte te bieden. Het college meldt dat Zwolle een inclusieve stad wil zijn, een stad waar ruimte is voor verschillende woonwensen. In 2019 is een onderzoek uitgevoerd naar de behoefte naar nieuwe woonwagenstandplaatsen. De conclusie van dit onderzoek was dat er in Zwolle behoefte is aan twaalf tot vijftien nieuwe woonwagenstandplaatsen. Met dit voorstel zegt de gemeente een eerste puzzelstuk te leggen in de totale puzzel die er is.

Locatie
Breezicht Noord biedt volgens het college de mogelijkheden voor standplaatsen voor woonwagens. Hiermee is in de voorbereiding van de plannen voor het gebied al rekening gehouden. De verwachting is dat de woningen in Breezicht Noord, en daarmee ook de standplaatsen, in 2023 opgeleverd worden. Woningcorporatie SWZ heeft aangegeven mee te willen werken aan de realisatie van een woonwagenlocatie in dit gebied van Stadshagen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59